MIOČIĆ ZA POVIJEST: Hrvat iz Clevelanda pobijedio strašnog Ngannoua i treći put obranio naslov!

21 siječnja, 2018 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

STIPE MIOČIĆ postao je najveći UFC teškaš u povijesti! Treći put je obranio pojas prvaka teške kategorije najjače MMA promocije. “Stipe, Stipe!”, orilo se dvoranom u Bostonu.



Nakon pobjede Močić je u kavezui otktio još sretniju vijest. S publikom je  podijelo vijest da će postati otac.

Miočić je na UFC 220 spektaklu u Bostonu pobijedio Francisa Ngannoua jednoglasnom odlukom sudaca.  U pet rundi  bio je uvjerljivo bolji uod Francisa Ngannoua.

Miočić je  naslov prvaka osvojio je nokautom protiv Fabricija Werduma, a onda ga je obranio, također dvama nokautima, protiv Alistaira Overeema i Juniora dos Santosa.

Stipe Miočić (17-2 MMA, 11-2 UFC) u profesionalnoj karijeri ima 18 pobjeda i 2 poraza te trenutačno plovi na šest uzastopnih slavlja. U posljednja dva nastupa je svladao Alistaira Overeema i Juniora dos Santosa, a prije toga je pojas osvojio pobjedivši Fabricija Werduma.

Uoči meča kladionice nisu davale prednost američkom Hrvatu. – Tako je bilo u gotovo svim mojim borbama, ali to mi ne smeta. Volim ušutkati ljude, oni koji se klade protiv mene izgube mnogo novca. Njima poručujem da se idući put klade na mene! – rekao je prije nekoliko Stipe.

Popularni MMA komentator je u najavi borbe istaknuo kako je “Miočić u naletu i ako zaustavi Ngannoua, onda će zacementirati svoju poziciju najopakijeg čovjeka na Zemlji.”

Već od prve runde vidjelo se kako se Miočić pripremio na ono za što se znalo da Ngannou predstavlja i da može ponuditi. Ne može se reći da je uspio izbjeći sve udarce, Kamerunac je nekoliko puta jako dobro pogodio, no daleko je to bilo od udaraca koji su rušili Overeema i Arlovskog.

Miočić je bio spreman na to, ‘pojeo’ je te udarce upravo onako kako prvak treba te nakon toga krenuo voditi borbu u svom smjeru, sve do uvjerljive pobjede koja je na kraju došla. Može se reći kako je Francis svoja najjača oružja ispucao u prvih tri minute, nakon čega je prvi puta srušen na pod.

Miočić ga tamo drži do pola minute prije kraja runde, kada se događa još malo akcije na nogama, a runda završava još jednim rušenjem od strane Miočića, doslovno u posljednjoj sekundi.

Udarci Kamerunca napravili su oteklinu ispod Stipinog lijevog oka, no srećom mu se nije zatvorio vidokrug, jer bi inače vjerojatno upao u probleme. Ovako je nastavio kontrolirati tempo i distancu te je u potpunosti osjetio umor Ngannoua te na pravi način raspolagao njime.

Nastavio je low kickovima izbacivati ga iz balansa, a onda je krenuo na novo rušenje, koju mu prolazi i kreće grappling kontrola, gdje Miočić strpljivo pokušava pronaći priliku za kvalitetniji napad, dok radi dovoljno štete da ih sudac ne bi razdvojio. Na samom kraju runde dolazi do pozicije i hvata gušenje, no više nije bilo vremena za napraviti nešto više.

Pravo školovanje zapravo je počelo u trećoj rundi. Ngannou se borio otvorenih usta, vidno umoran te je svu svoju taktiku sveo na to na čeka priliku plasirati udarac kojim bi mogao završiti borbu, jer snage i kondicije za više nije imao. No, Miočić ne srlja i konstantno je koncentriran na ono što se događa.

Lagano skuplja bodove sve do novog rušenja te ponovne kontrole do kraja runde. Četvrta runda bila je najuvjerljivija. Miočić je protivnika srušio već na početku te cijelo vrijeme dovoljno radi da bi zadržao kontrolu, bez da je primio ijedan udarac u cijelih pet minuta te je ovo runda koju su sva tri suca bodovali 10-8.

Posljednja runda bila je ona u kojoj je Ngannou svu svoju nadu bacio u to da će se Miočić opustiti i naletjeti na njegov udarac. Četiri minute nije viđeno gotovo ništa osim Stipinih pametnih kratkih udaraca kojima je skupljao bodove. Francis je uspio povući svoj udarac koji je tražio, no aperkat je samo krzao prvaka, koji je nakon toga uspješno priveo borbu kraju kontrolom klinča, nakon čega je mogao slavodobitno podići ruke u zrak.

Stipe Miočić postao je prvak UFC-ov teškaški prvak s tri obrane titule!

PETA RUNDA! 

Još pet minuta i Stipe Miočić ulazi u povijest! Dominirao je Miočić u sve četiri runde, Ngannou jedva stoji na nogama, ovo je dosad bila mala škola hrvanja Miočića, Ngannou ništa ne može napraviti. Stipe izgleda kao da može otrčati bostonski maraton, Ngannou tetura kao da ima 2 promila. Prvak je pritisnuo izazivača uz ogradu, strpljivo čeka novu šansu za rušenje. Opasno je, Ngannou je uhvatio Stipu u ‘giljotinu’, ali izvukao se Stipe! Pogledao je Stipe na  sad, minuta i 50 do kraja. Kraj! Stipe Miočić dominirao je svih pet rundi i ostat će prvak! Prvi je put u povijesti netko obranio naslov teškaškog prvaka triput zaredom! I tako je, suci su uvjerljivo presudili u korist Miočića!

ČETVRTA RUNDA!

Obojica su i dalje na nogama, Miočić protiv Ngannoua u četvrtoj rundi, Stipe dominira i uvjerljivo vodi po bodovima. Kakav potez Miočića! I opet je Ngannou na podu… Teško se brani Ngannou, Stipe dominira u parteru. Ngannou se sklupčao, izgleda potpuno iscrpljeno. Kraj četvrte! Nova dominacija Miočića!

TREĆA RUNDA!

 Idemo u treću rundu, tamo gdje Ngannou još nikad nije bio. Jedva se digao Francuz nakon kraja druge runde, potpuno je iscpljen, Stipe kontrolira borbu. Novi pokušaj rušenja, Ngannou se obranio. I opet ista pozicija kao s kraja druge runde, Ngannou uz ogradu, Miočić gleda kako ga završiti. Opet su u ‘stojci’. Uh, kakav udarac Ngannoua, Stipe je bio uzdrman, ali se majstorski izvukao i srušio Francisa! Kraj treće runde! Nova runda za prvaka koji je bio opasno uzdrman silovitom desnicom Ngannoua, ali se sjajno izvukao. Ngannou jedva stoji na nogama, ali i takav je opasan, i to jako. Morat će paziti Miočić da ne sijevne neki ‘lucky pucnh’.

DRUGA RUNDA!

Ngannou je sad nešto mirnije krenuo. No sjela je desnica na prvakovo lice, mora biti oprezan Stipe. Počeo je Miočić low kickom, smeta to Nganouu. Kakva kombinacija Miočića! Ravno u glavu, ali ostao je na nogama Ngannoua! Obojica mogu primiti udarce, to su pokazali. Novo rušenje Miočića! Prvak ga drži uz ogradu, Ngannou ne može ništa, Miočić kontrolira meč. I druga je runda njegova, nema nikakve sumnje. Kakva šteta što je kraj runde jer Stipe je taman uzeo zahvat gušenja. Sjajna borba.

PRVA RUNDA!

Počela je borba Miočića i Ngannoua! Žestoko je krenuo Ngannou, high-kickom i krošeom, ali Stipe se obranio i umalo ga je srušio na parter! Primio je Stipe jedan udarac, ali ostao je na nogama. Sad je primio i aperkat. Uzvraća Stipe desnicom! Kakva borba… Odlična kontra Miočića! Kako je ovo sjelo na lice Ngannoua! I još jedna desnica Miočića, a onda rušenje Ngannoua! Bravo, Stipe! Ovo je sjajna pozicija. Šteta, digao se Ngannou, ali Stipe je pogodio još jednom desnicom! Stipe, Stipe, odzvanja dvoranom… Još jedno rušenje Miočića, ali nije bilo vremena. No nije bitno, Stipe je dobio prvu rundu, u to nema nikakve sumnje!

STIPE IZGLEDA MIRNO

Dok je išao prema oktogonu, ništa se na licu Stipe Miočića nije moglo pročitati. Izgleda miran, spreman, fokusiran…

NGANNOU PRVI UŠAO:

Francis Ngannou je u oktogonu, uskoro će izaći i prvak. Brojne hrvatske zastave vijore se u TD Gardenu. Stipe će imati gromoglasnu podršku u obrani pojasa.

 

 

 


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->