OBA S PALA: Predsjednica smijenila šefa SOA-e Dragana Lozančića i šefa VNS-a Ivicu Panenića

veljača 5, 2016 maxportal
Share Button

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar Kitarović smijenila je danas ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Dragana Lozančića zbog povrede Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu.Bivšem ravnatelju SOA-e  Predsjednica je osobno priopćila kako ne uživa njezino povjerenje.

Panenić, ivica

Ivica Panenić

Predsjednica Grabar-Kitarović potpisala je i Odluku o razrješenju predstojnika Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Ivice Panenića radi neosiguravanja provođenja poslova iz djelokruga UVNS-a.
Odluke o razrješenjima upućene su u Vladu Republike Hrvatske, priopćili su iz Ureda predsjednice.

Podsjetimo, SOA je prisluškivala i pratila Zdravka Mamića, s kojim se Kolinda inače druži, koji je organizirao njenu rođendandsku proslavu te koji je poznat kao veliki donator HDZ-a.

Lozančić je navodno o svemu izvijestio tadašnjeg premijera Zorana Milanovića, no potonji slučaj službeno ne smije komentirati. Rekao je ipak kako se tome ne treba čuditi “kada se družiš s polusvijetom”.

Navodno je upravo smjena Lozančića bila tema o kojoj su premijer Tihomir Orešković i Kolinda raspravljali na prvom radnom sastanku. MOST i HDZ tvrde da o tome nisu razgovarali.

Panenić je bio Josipovićev, a Lozančić Milanovićev politički kadar u vrhu obavještajne službe RH

MP/Hina/Foto:FaHKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button