Osnovana politička stranka mladih – Generacija obnove: “Borba za vlastitu budućnost naša je obaveza”

5 veljače, 2017 mario jurčec
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

JUČER u Delnicama, u prostorijama Radničkog doma, osnovana je nova politička stranka. Pod nazivom “Generacija obnove”, kao glavne odrednice ističu kako je Hrvatskoj potrebna generacijska smjena u političkim, ekonomskim, obavještajnim, pravosudnim i kulturnim strukturama hrvatskog društva.



Na osnivačkoj skupštini su istaknuli kako će se zalagati za korjenitu promjenu gospodarske politike u smjeru poreznog rasterećenja i povećanja ekonomskih sloboda.

zaštita suvereniteta i nacionalnih interesa hrvatske države te kulturnih posebnosti hrvatskoga naroda od globalizacijskih i migracijskih procesa i reafirmacija tradicionalnih vrijednosti poput obitelji, ne povredivosti ljudskoga života i slobode govora kaoo glavne smjernice.

Za predsjednika stranke izabran je Frano Čirko (26, Zagreb), a predsjedništvo redom čine 8 članova od 19 do 30 godina. I to, redom:  Ivan Topić (30, Delnice), Davor Dijanović (29, Bjelovar), Marko Raič (24, Zagreb), Tomislav Smoljan (28, Zagreb), Leo Marić (25, Vinkovci), Helena Marić (28, Zagreb), Ivan Grubišić (19, Zagreb) i Dino Rušinović (25, Split).

Nakon Osnivačke skupštine održana je konstituirajuća sjednica Predsjedništva na kojoj su Davor Dijanović i Ivan Topić izabrani za dopredsjednike stranke, Marko Raič za glavnog tajnika, Tomislav Smoljan za političkog tajnika, a Leo Marić za međunarodnog tajnika.

Frano Čirko: “Od sada mi odlučujemo o svojoj sudbini i budućnosti!”

Nakon izbora; okupljenim članovima, simpatizerima, novoinarima i ostalim uzvanicima obratio se novoizabrani predsjednik Frano Čirko:

-Na osnivanje ovog političkog pokreta mladih nismo se odlučili zato što nemamo pametnijeg posla te imamo ludu i egoističnu potrebu za posjedovanjem jedne od 150-ak političkih stranaka u Hrvatskoj. Pokret osnivamo zato što je aktualna hrvatska politika ugrozila našu budućnost, a mnogim pripadnicima novih generacija tu budućnost i potpuno uništila.

Pokret osnivamo i zato što smo svjesni činjenice da u Hrvatskoj ne postoji politička opcija koja se na ozbiljan, sveobuhvatan i dosljedan način bori za ono što je neophodno za budućnost novih generacija, a to su:

generacijska smjena u svim strukturama hrvatskog društva,

– korjenita promjena gospodarske politike u smjeru poreznog rasterećenja i povećanja ekonomskih sloboda,

– zaštita suvereniteta i nacionalnih interesa hrvatske države i kulturnih posebnosti hrvatskoga naroda od globalizacijskih i migracijskih procesa,

– te reafirmacija tradicionalnih vrijednosti poput obitelji, nepovredivosti ljudskoga života i slobode govora.

Svjesni te činjenice, mi ne možemo sjediti skrštenih ruku, pomiriti se sa situacijom i mirno promatrati vlastitu propast. Ne samo da ne možemo, nego ni ne smijemo jer našom pasivnošću sudjelujemo u vlastitom uništenju. Borba za vlastitu budućnost naša je obaveza.

Ne možemo mirno promatrati odlazak naših najboljih prijatelja, naše braće, naših sestara i čitave naše generacije kako u beznađu odlaze iz vlastite domovine.

Ne možemo ravnodušno gledati na demografsko izumiranje naše nacije, čije će katastrofalne posljedice snaći upravo našu generaciju, a ne onu generaciju koje je za tu katastrofu odgovorna. Ne možemo gledati ni one koji nam se besramno rugaju i kao rješenje za demografsku katastrofu nam u lice pljunu rješenje od tisuću eura, pa onda čak i od toga odustanu.

Ne možemo se pomiriti ni s hrvatskom gospodarskom situacijom koja visokim porezima i stotinama raznih nameta onemogućuje razvoj privatnog poduzetništva koje bi trebalo biti oslonac našoj generaciji, a sve kako bi se financirala prenapučena i neefikasna državna uprava u koju se, u pravilu, zapošljava isključivo preko onih stvarnih zavoda za zapošljavanje, a to su vladajuće političke stranke.

Ne možemo mirno promatrati ni državu nam Hrvatsku kako sve više postaje bespomoćni objekt međunarodnih asocijacija, umjesto da bude suvereni kreator vlastite sudbine i ostvarenja svojih nacionalnih interesa.

Ne možemo ostati mirni ni na sveopće zaglupljivanje novih generacija kroz obrazovni sustav, niti na njezinu sveopću vrijednosnu sterilizaciju kroz štetan način života koji nam se agresivno nameće.

Dosta nam je i relativizacije svih pozitivnih tradicionalnih vrijednosti i nacionalnog identiteta, čije rastakanje ima apokaliptične društvene posljedice na našu generaciju.

Ne možemo više mirno promatrati ni ubijanje nerođenih pripadnika novih generacija koji su danas trebali biti ovdje s nama. Ako nikome drugome, onda barem njima, jer su ubijeni nevini i bespomoćni, dugujemo borbu protiv bolesnog vrijednosnog sustava koji ih je bešćutno ubio.

Dosta nam je čitave kulture smrti, političke korektnosti i litanija o toleranciji, jednakosti, različitosti i ljudskim pravima dok se naša prava brutalno gaze, a naša budućnost uništava.

Zbog svega navedenoga, čitavoj hrvatskoj javnosti poručujemo da mi ostajemo u ovoj zemlji i krećemo u borbu za svoju budućnost. Od sada mi odlučujemo o sebi i o svojoj budućnosti.

Mnogi će se nakon današnje osnivačke skupštine pitati: je li Generacija obnove još jedna desno-nacionalno-konzervativna politička stranka koja će samo još više doprinijeti rasipanju glasova na desnici?

Mi uzrok slabosti hrvatske desnice i njezinog općeg potopa na izborima u rujnu prošle godine ne vidimo u brojnosti stranaka, već u kroničnom nedostatku ideja i ljudi koji su sposobni iznjedriti, artikulirati i predstavljati te ideje.

Dosadašnja hrvatska desnica nije uspjela iznjedriti kvalitetne ideje i ljude, koristila se zastarjelom metodologijom političkog rada, a većinu svoje energije trošila je na borbu za bolju prošlost kroz bezgranične rasprave o povijesnim temama. Rezultat te borbe ravan je nuli.

Naša borba nije borba za bolju prošlost, već za bolju budućnost. Stoga, svim dosadašnjim akterima i starijim generacijama na desnici poručujemo: hvala vam lijepo i doviđenja! Žao nam je, ali zakazali ste. Vaše je vrijeme prošlo.

Sada mi preuzimamo kormilo kojim vi niste bili sposobni upravljati. Dosta nam je čekanja da konačno sazrijete.

Mi preuzimamo stvar u svoje ruke, donosimo novu političku paradigmu i sami ćemo se izboriti za budućnost jer ona pripada nama. Od sada više ne ovisimo o vašim političkim egzibicijama i lutanjima u bespućima prošlosti. Od sada vi ovisite o nama!

Dragi prijatelji, na kraju vas sve pozivam na zajedničku, dosljednu i odgovornu političku borbu kroz pokret mladih koji smo danas, ovdje u Delnicama, osnovali.

Upravo su Delnice i čitav Gorski kotar, kao ogledalo uništene hrvatske budućnosti, pravo mjesto s kojega danas polažemo zavjet da ćemo se za budućnost mladih generacija beskompromisno boriti i izboriti.

Izborit ćemo se jer – mi smo budućnost, a svi ostali su prošlost! Mi smo promjena! Mi smo oluja koja dolazi!

Mi smo nova generacija – Generacija obnove!

Ivan Topić: “Uključit ćemo cijeli hrvatski nacionalni korpus. Vrijeme je za obnovu !”

Na kraju skupa, svojim govorom je zatvorio, dopredsjednik stranke, Delničanin Ivan Topić:

Dragi prijatelji! Iznimna mi je čast što ste za početak našeg političkog puta odabrali moje Delnice.

Dugo sam prisutan na hrvatskoj političkoj sceni, svjedočio sam nastajanju raznih pokreta i stranaka. Bučno su počinjali i brzo propadali. Po prvi puta u životu osjećam da se nalazim među ljudima u kojima uviđam snagu i spremnost da ostvare naš cilj.

U našu borbu uključit ćemo cijeli hrvatski nacionalni korpus: Hrvate u Republici Hrvatskoj, Hrvate u Herceg-Bosni i sve veću iseljenu Hrvatsku.

Danas s ovoga mjesta poručujemo da dolazi nova politika, politika koja ne će imati milosti, politika koja ne će biti politički korektna, politika koja će biti beskompromisna prema svim grabežljivcima koji već godinama sustavno uništavaju našu domovinu.

Zajedno s našim prijateljima iz cijele Europe gradit ćemo novu Europu koja pripada Europljanima. Europi ćemo vratiti stari sjaj.

Danas smo ovdje zapalili plamen, a od vas očekujem da ga ponesete svatko u svoj kraj. Zajedno ćemo ga rasplamsati diljem Lijepe naše, diljem našeg povijesnog prostora. Braćo i sestre, vrijeme je za obnovu!-

Kompletan stranački program i detaljnije podatke o stranci možete naći na web stranici:   www.generacijaobnove.hr.

M.P.

 


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->