Ovih deset stranaca od danas vodi Agrokor: Među elitom i jedna Hrvatica

4 travnja, 2017 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Antonio Alvarez III se u utorak oko 19 sati predstavio hrvatskoj javnosti u sjedištu Agrokora te je predstavio i ključne ljude s kojima će pokušati restrukturirati koncern. 



Antonio Alvarez III, izvršni direktor u Alvarez&Marsalu, utemeljitelj je i voditelj europske podružnice od 2001. godine. Kao voditelj A&M za Europu nadgleda 10 zemalja i preko 400 suradnika.

Imao je ključnu ulogu u nekoliko prominentnih “turnarounda” (potpuni zaokret u poslovanju kompanije)  i projekata poboljšanja performansi poduzeća u zadnjih 10 godina te donosi više od 25 godina iskustva kroz rad u javnim i privatnim kompanijama, često preuzimajući pozicije direktora i članova uprave u ime klijenata A&M-a.

Nedavno je služio kao CRO (chief restructuring officer – direktor za restrukturiranje) Abengoa Grupe u 2016. (vodeća svjetska kompanija za obnovljive izvore energije i najveće restrukturiranje Španjolske dosad) i CRO upravljačkog vijeća za Edcon Grupu u 2016. (maloprodajni div iz Afrike i najveće afričko restrukturiranje do danas).

Michael Corner-Jones je Voditelj A&M tima za financijsko restrukturiranje iz Velike Britanije i ima više od 20 godina iskustva u “turnaroundima”.

Obnašao je brojne visoke upravljačke funkcije u velikim, kompleksnim i multinacionalnim organizacijama. Radio je s klijentima iz sljedećih industrija: potrošna roba, distribucija, otpad, energija, proizvodnja i telekomunikacije.

Vodio je nekoliko kompleksnih međunarodnih restrukturiranja uključujući Afren Plc, Autobar (prodaja aparata za hranu i piće), Van Gansewinkel Group, Biffa Waste Management, Wind Hellas (najveća direktna strana investicija u Grčkoj od početka krize) i Eircom (najveći slučaj državne zaštite kompanije u irskoj povijesti).

Max Frangulov, izvršni direktor u Alvarez&Marsalu s više od 20 godina iskustva u strukturiranju operativnih i financijskih rješenja za maksimiziranje vrijednosti interesnih skupina u korporativnim “turnaroundima”.

Obnašao je dužnost CRO CEDC-a, jednog od najvećih proizvođača žestokih pića u svijetu. Djelovanjem njegovog tima uspješno je i brzo izvršena reorganizacija te kompanije koja je izlistana na američkoj burzi, a taj angažman nagrađen je s M&A Turnaround nagradom „Chapter 11 Reorganizacija godine“ , a A&M proglašen „Globalnom Turaround konzultantskom tvrtkom godine“ od strane Turaround Atlasa.

Blisko je surađivao s Alvarezom za vrijeme A&M-ovog angažmana u Parmalatu, talijanskom proizvođaču mlijeka i mliječnih proizvoda, koji je uključivao uvođenje posebnih procedura upravljanja za velike talijanske kompanije.

Paul Gilbert je Izvršni direktor u Alvarez & Marsalu, s više od 20 godina iskustva u “turnaroundu”, restrukturiranju i privremenom upravljanju. Bio je savjetnik pri restrukturiranju u različitim vrstama industrija i jurisdikcijama s posebnim fokusom na “tržišta u razvoju”.

Polovinu zadnjih 15 godina proveo je na terenu u Središnjoj i Istočnoj Europi s menadžmentom i odgovarajućim interesnim skupinama na restrukturiranjima.

Blisko je surađivao s Alvarezom III na angažmanu A&M-a u Edcon Grupi, maloprodajnom divu iz Južne Afrike, pomogavši pri vođenju kompanije kroz restrukturiranje pri kojem je sačuvana ogromna vrijednost za sve interesne skup8ine, uključujući dobavljače i zaposlenike koji nisu pretrpjeli nikakve financijske gubitke.

Bogisław Bartczak je Izvršni direktor u Alvarez & Marsalu, s više od 20 godina iskustva u “turnaroundu”, restrukturiranju i poboljšanju performansi kompanije u različitim industrijama, uključujući maloprodaju, veleprodaju, logistiku, robu opće potrošnje (posebice pivo i napitci) te proizvodnju.

Nedavno je bio predsjednik uprave poljskog “uradi sam” maloprodajnog lanca u problemima. Prije toga gosp. Bartczak je radio za pivovaru Carlsberg, gdje je obnašao više visokih upravljačkih funkcija (potpredsjednik za operacije Carlsberg Poljska, predsjednik uprave Carlsberg Srbija, potpredsjednik za Zapadnu Europu u Carlsberg Breweries i predsjednik uprave Carlsberg Italija.)

Nedavno je blisko surađivao s g. Antoniom Alvarezom III na savjetovanju vodeće kompanije za stambene i poslovne nekretnine na transformaciji njenog lošeg poslovanja u Francuskoj. Kao ključna osoba za provođenje promjena, vodio je organizacijsku reviziju top managementa zajedno s predsjednikom uprave i njegovim zamjenikom.

Thomas Kolaja je Izvršni direktor koji vodi sektor “turnarounda” i unapređenja poslovanja za njemačka i europska tržišta u rastu s uredima u Munchenu i Varšavi. Ima preko 20 godina iskustva u rekonstruiranju, poslovnoj strategiji i savjetodavnim uslugama vezanim uz unaprjeđenje operacija.

Angažiran je kao privremeni upravljač na sljedećim poznatim projektima: COO tele Fonika Kable (treći najveći proizvođač kablova u Europi), COO Mondijeve divizije papirne industrije u Swiecie u Poljskoj i potpredsjednik za operacije Carlsberga Okocim S.A.. Radio je u mnogim industrijama uključujući FMCG i pića, te disribuciji za maloprodaju i veleprodaju.

Prije nego što se pridružio A&M-u osnovao je i vodio Kolaja&Partners, vodeću tvrtku za privremeno upravljanje i restrukturiranje u Varšavi, koja je bila posvećena suradnji s klijentima diljem Europe.

Marija Šimović je stariji direktor u A&M-ovom sektoru za unapređenje korporativnog poslovanja. Donosi više od 25 godina radnog iskustva na najvišoj menadžerskoj razini iz područja operacija, lanca opskrbe i upravljanja promjenama za globalno priznate „blue chip“ organizacije.

Posjeduje bogato konkretno operativno iskustvo u sektorima maloprodaje, zdravstvene zaštite, transporta, logistike i avijacije.

Prethodno je radila za IAG (International Airlines Group) gdje je vodila formiranje zajedničkog uslužnog centra u Središnjoj Europi, centralizirajući i relocirajući funkcije s lokacija diljem Europe. Prije toga nadgledala je važnu reviziju cjelokupne nabave IAG-a, troška na razini 13 milijardi funti, što je za rezultat imalo kontinuirane godišnje uštede od više desetaka milijuna funti.

Obnašala je visoku funkciju u strategiji M&A za vodećeg proizvođača hrane u Velikoj Britaniji, direktorice Nuffield Hospitals (20 privatnih bolnica) i upravljačke pozicije u tvrtkama Pepsi i YUM Restaurant International.

David Johnston je direktor u londonskom A&M timu za restrukturiranje s više od 11 godina iskustva u “turnaroundu”, savjetovanju kompanija i računovodstvu.

Fokusira se na upravljanje novčanim tokom, poslovno planiranje, financijsko restrukturiranje, smanjenje operativnog troška, smanjenje obujma poslovanja uslijed dezinvestiranja, analizom profitabilnosti i unapređenjem poslovanja.

Nedavno je savjetovao IT tvrtku (milijardu eura prometa) po pitanju upravljanja novčanim tijekom. Projekt je uključivao detaljnu analizu i prognoze priljeva i odljeva u različitim zemljama i divizijama, izradu novog modela za planiranje novčanog tijeka i identificiranje prilika za izgradnju radnog kapitala.
Također je bio uključen u restrukturiranje kompanije za prodaju aparata za piće, pri čemu je dug smanjen s otprilike 900 milijuna eura na 450 milijuna eura.

Barry Hopkins je stariji suradnik u londonskom uredu A&M. Ima 14 godina iskustva u restrukturiranju i financijama, budući da je radio u investicijskom bankarstvu i kompanijama koje je financirao privatni kapital iz različitih industrija.

Nedavno je angažiran za suradnju s predsjednikom uprave na restrukturiranju privatne naftne kompanije koja je uključivala prodaju imovine nevezane uz primarno poslovanje, prilike za refinanciranje i pregovore preko 500 milijuna dolara potraživanja.

Prethodno je radio u Morgan Stanleyu i J.P. Morganu na spajanjima i akvizicijama te financiranju kroz dug.


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->