PLENKOVIĆ i službeno novi predsjednik HDZ-a, dobio je 97.823 glasova

srpanj 18, 2016 maxportal
Share Button

ANDREJ PLENKOVIĆ i službeno je novi predsjednik HDZ-a, a za njega su glasovala 97.823 člana (99,61 posto onih koji su pristupili glasovanju), izbijestio jevu središnjici strankeDamir Sesvečan iz središnjeg izbornog povjerenstva za izbor predsjednika HDZ-a.– Hvala vam na podršci i povjerenju koje ste mi u velikom broju iskazali izborom za predsjednika najveće stranke. Imajući na umu i dosadašnja dostignuća i ozbiljnost trenutka, svjestan sam odgovornosti koju preuzimam. Hrvatska je pod vodstvom HDZ-a provela reforme te pristupila NATO-u i Europskoj uniji. Svoje djelovanje HDZ kao dio obitelji Europske pučke stranke nastavlja na tim povijesnim uporištima, danas započinjemo novo poglavlje – izjavio je Plenković.

– Nalazimo se u zahtjevnom vremenu, HDZ i Hrvatska trebaju novu viziju i pristup – dodao je Plenković.Prije govora novog čelnika HDZ-a medijima se obratio šef Plenkovićeva izbornog stožera Damir Krstičević.

– Zadovoljstvo mi je konstatirati da danas uspješno zaključujemo unutarstranačke izbore. Dopustite da još jednom čestitam Andreju na izboru za predsjednika najjače hrvatske stranke, stranke koja će uz njegovo vodstvo postati stožerna stranka razvoja – rekao je Krstičević.

Krstičević je istaknuo da Plenković preuzima veliku odgovornost i obavezu.

– Očekuju nas izvanredni parlamentarni izbori, uvjeren sam da će Andrej okupiti najbolji tim koji će biti sposoban promijeniti negativne trendove.

Od 208.277 članova s pravom glasa, glasovanju je pristupilo 98.209 birača (46,83 posto). Nevažećih listića bilo je 336. Kako je objasnio Sesvečan, izbori još uvijek traju u inozemstvu te će potpuni službeni rezultati biti objavljeni sutra tijekom dana.

Andrej Plenković bio je jedini kandidat za predsjednika HDZ-a na izborima koji su se održali po načelu “jedan član – jedan glas”. Plenković je na toj dužnosti zamijenioTomislava Karamarka, koji je 21. lipnja dao ostavku jer nije uspio sastaviti saborsku većinu, kao što je obećao stranci. Karamarko je ostavku dao nakon što je kao jedini kandidat 17. travnja 2016. ponovno izabran na tu dužnost uz potporu više od 92.000 članova stranke.

M. M./foto:pxllKomentari
Share Button