Porezna uprava ima novog šefa, Zdravko Zrinušić državni tajnik u Ministarstvu financija

25 svibnja, 2018 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada Republike Hrvatske utvrdila je stajališta za sastanke Vijeća ministara i to Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), koje će se održati 25. svibnja 2018. godine, Vijeća za vanjske poslove (FAC), 28. svibnja 2018. godine i Vijeće za konkurentnost (unutarnje tržište, industrija, istraživanje i svemir) (COMPET), koje se održava 28. i 29. svibnja 2018. godine.



Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Europskoga vijeća i Vijeća ministara, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju.

Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.

Vlada je donijela Nacionalni program zaštite civilnog zračnog prometa i Nacionalni program kontrole kvalitete zaštite civilnog zračnog prometa. Točka je označena stupnjem tajnosti povjerljivo te je nismo u mogućnosti objaviti u cijelosti, priopćila je Vlada na svojim službenim stranicama.

Utvrđen je prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje privremenog Konzularnog ureda. Poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, cjelovit materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti.

Usvojeno je Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj.

Vlada je usvojila i Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu.

Što se tiče kadrovskih pitanja, Vlada je na osobni zahtjev razriješila državnog tajnika u Ministarstvu financija Željka Tufekčića, s danom 31. svibnja 2018., te je novim državnim tajnikom imenovala Zdravka Zrinušića, s danom 1. lipnja 2018.

Istovremeno, zbog odlaska na novu dužnost, Zdravko Zrinušić razriješen je dužnosti pomoćnika ministra financija – ravnatelja Porezne uprave, a novim je pomoćnikom ministra – ravnateljem Porezne uprave imenovan Božidar Kutleša, s danom 1. lipnja 2018.

Dr. sc. Mate Car imenovan je pomoćnikom ministra zdravstva.

Na osobni zahtjev razriješena je pomoćnica ministra obrane Đurđa Hunjet, s danom 30. svibnja 2018., dok je novim pomoćnikom ministra, s danom 31. svibnja, imenovan mr. sc. Ante Modrić.

Zbog isteka mandata, dr. sc. Krešo Pandžić razriješen je dužnosti zamjenika ravnateljice Državnoga hidrometeorološkog zavoda.

Zdeslav Matić razriješen je dužnosti predsjednika Upravnoga vijeća Energetskog instituta Hrvoje Požar, a novim je predsjednikom imenovan Domagoj Validžić.

Razriješen je dio članova Upravnoga vijeća Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“, i to general pukovnik Slavko Barić, Staša Skenžić, Dražen Alerić, Vesna Rajković, Gorenka Bulj, prof. dr. sc. Ante Nazor, Željko Cirba, Ana Herman, Nikša Crnčević i Pavao Salopek. Novim članovima, kao predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, Vukovarsko-srijemske županije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, imenovani su Zoran Piličić, Vlado Prskalo, dr. sc. Ivica Poljičak, Vesna Rajković, Kristina Bilić, prof. dr. sc. Ante Nazor, Željko Cirba, Miroslav Vacek, Dubravko Halovanić i Josip Bebek.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o službenim kontrolama koje se provode sukladno propisima o hrani, hrani za životinje, o zdravlju i dobrobiti životinja: Ljiljana Žabica, Lidija Mandić Graonić i dr. vet. med. Dragutin Premzl. Novim članicama, kao predstavnice Ministarstva poljoprivrede, imenovane su Mihaela Lukačević Topić, Lidija Mandić Graonić i Brankica Capek.

Razriješena je članica Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o provedbi Uredbe (EZ) br. 1107/2009 o  stavljanju na tržište sredstava za zaštitu bilja Ljiljana Žabica, a novom je članicom, kao predstavnica Ministarstva poljoprivrede, imenovana Vesna Bereček.

Također, Ljiljana Žabica razriješena je dužnosti članice Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o održivoj uporabi pesticida, dok je istodobno novim članom, kao predstavnik Ministarstva poljoprivrede, imenovan mr. sc. Đuka Marić.

Ljiljana Žabica razriješena je i dužnosti članice Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti poljoprivrednog bilja, a novom članicom imenovana je mr. sc. Lada Bičak, kao predstavnica Ministarstva poljoprivrede.

Razriješeni su dosadašnji predstavnici u Međudržavnom povjerenstvu za praćenje provedbe i primjenu Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije o plovidbi vodnim putovima na unutarnjim vodama i njihovom tehničkom održavanju, Janko Brnardić,  Marina Ivica Matkovac, Miroslav Ištuk, Elizabeta Kos, Željko Sič i mr. sc. Bosiljko Zlopaša. Novim predstavnicima, kao predstavnici nadležnih ministarstava, imenovani su Željko Sič, Zlatko Draganović, Miroslav Ištuk, Elizabeta Kos, Tanja Uštar i mr. sc. Bosiljko Zlopaša.

U Međudržavnoj komisiji za praćenje provedbe i primjenu Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o plovidbi plovnim putovima unutarnjih voda i njihovom obilježavanju i održavanju razriješeni su dosadašnji predstavnici Janko Brnardić, Marina Ivica Matkovac, Doris Filipović, Venceslav Vavrouš, Željko Sič, Ante Colić, Gorazd Hafner i Ilija Ćosić. Novim predstavnicima, kao predstavnici nadležnih ministarstava, imenovani su Željko Sič, Zlatko Draganović, Marijana Lozančić, Miroslav Ištuk, Tanja Uštar, Elizabeta Kos, Davorin Piha i Dominik Kozary.

Mr. sc. Branko Sočanac razriješen je dužnosti nacionalnog koordinatora i člana Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima. Istovremeno je Alen Tahiri imenovan novim nacionalnim koordinatorom i članom Nacionalnog odbora, kao predstavnik Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

U Povjerenstvu za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje od 2013. do 2020. godine razriješen je dio dosadašnjih članova, Denis Kovačić, mr. sc. Hrvoje Šlezak i mr. sc. Branko Sočanac. Novim članovima, kao predstavnici Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, imenovani su Gordan Žanić, Momir Karin i Alen Tahiri.


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->