Premijer Orešković: “Građani mi prilaze, žele bolji život, a mediji i političari raspravljaju o prošlosti”

veljača 16, 2016 maxportal
Share Button

PREMIJER Tihomir Orešković jučer je navečer na svojoj Facebook stranici objavio post pod naslovom Javni dijalog mora biti tolerantan.

Uputio je primjerenu kritiku hrvatskim medijima i političarima kojima je dominantna tema rasprava o prošlosti, naglašavajući ljudi žele razgovarati o egzistencijalnim pitanjima i o budućnosti, a to raspoloženje javnosti ‘ne odražava se u prostoru javne komunikacije i u medijima’.

“Pluralizam je temelj demokracije. Pluralizam podrazumijeva različitost mišljenja i dijalog. Nažalost, dijalog u hrvatskom javnom prostoru postaje sve oštriji i u njemu je sve manje tolerancije. Ne smijemo zaboraviti našu prošlost, ali bolja budućnost mora biti naš cilj.

Većina građana koji me zaustave na ulici žele razgovarati o egzistencijalnim pitanjima i o budućnosti. Nažalost, to raspoloženje javnosti ne odražava se u prostoru javne komunikacije i u medijima. Očekujem od svih sudionika javne komunikacije da im tolerancija prema sugovorniku, činjenice i istina budu polazište s kojeg će voditi rasprave.”

[JAVNI DIJALOG MORA BITI TOLERANTAN] Pluralizam je temelj demokracije. Pluralizam podrazumijeva različitost mišljenja i…

Posted by Tihomir Orešković on 15. veljače 2016

MP/Foto:Facebook
Komentari
Share Button