Premijer Orešković: “Građani mi prilaze, žele bolji život, a mediji i političari raspravljaju o prošlosti”

veljača 16, 2016 maxportal
Share Button

PREMIJER Tihomir Orešković jučer je navečer na svojoj Facebook stranici objavio post pod naslovom Javni dijalog mora biti tolerantan.Uputio je primjerenu kritiku hrvatskim medijima i političarima kojima je dominantna tema rasprava o prošlosti, naglašavajući ljudi žele razgovarati o egzistencijalnim pitanjima i o budućnosti, a to raspoloženje javnosti ‘ne odražava se u prostoru javne komunikacije i u medijima’.

“Pluralizam je temelj demokracije. Pluralizam podrazumijeva različitost mišljenja i dijalog. Nažalost, dijalog u hrvatskom javnom prostoru postaje sve oštriji i u njemu je sve manje tolerancije. Ne smijemo zaboraviti našu prošlost, ali bolja budućnost mora biti naš cilj.

Većina građana koji me zaustave na ulici žele razgovarati o egzistencijalnim pitanjima i o budućnosti. Nažalost, to raspoloženje javnosti ne odražava se u prostoru javne komunikacije i u medijima. Očekujem od svih sudionika javne komunikacije da im tolerancija prema sugovorniku, činjenice i istina budu polazište s kojeg će voditi rasprave.”

[JAVNI DIJALOG MORA BITI TOLERANTAN] Pluralizam je temelj demokracije. Pluralizam podrazumijeva različitost mišljenja i…

Posted by Tihomir Orešković on 15. veljače 2016

MP/Foto:FacebookKomentari
Share Button