Sisački dožupan Bogdan Rkman, bivši Martićev snajperist, tuži Željka Soldu, branitelja Vukovara

29 siječnja, 2015 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

NAKON pada Vukovara i ulaska četnika u Vukovarsku bolnicu i početka krvavog pira prva i mahnita želja bila im je pronaći Sinišu Glavaševića kako bi mu se krvnički osvetili jer su njegova nadahnuta i iskrena javljanja s Vukovarskog radija dizala moral Hrvatskim bojovnicima u paklenom četničkom obruču, a isto tako davala su osjećaj brojnim civilima po skloništima da nisu sami znali da za njih i Hrvatsku domovinu, Hrvatski bojovnici biju krvavi boj.



Siniša je tada na vrijeme upozoravao vlasti u Zagrebu da ne čine dovoljno za Vukovar, upozoravao je Hrvatsko vodstvo i svjetsku javnost o agoniji Vukovaraca o herojskom otporu malobrojnih branitelja, ukazivao na mogući pokolj koji će se dogoditi, ako Vukovar padne. Nažalost to se i dogodilo.

Svojim javljanjima snažio je Siniša svakog Hrvatskog bojovnika da izdrži do kraja i da vjeruje u konačnu pobjedu.soldo1[1]

Njegova javljanja strašno su demoralizirala četnike i generalštab i upravo su njega smatrali jednim od krivaca nadljudskog otpora vukovarskih branitelja nad četnicima i jugo vojske, te strahovitih gubitaka koje su doživjeli.

Kako bi ugasili žeđ za krvoločnom osvetom, Sinišu su zvjerski mučili i zajedno s ranjenicima iz Vukovarske bolnice na podmukao i kukavički način strijeljali na Ovčari. Za nas ranjene bojovnike koji smo ležali u paklu užasa Vukovarske bolnice, poseban i nezaboravan trenutak dogodio se kada nas je Siniša sa djelatnicima Hrvatskog radio Vukovara posjetio u bolnici i već za života kao takav ušao je u legendu.

Moja satnija koju su činili HOSOVCI borila se u sastavu 1. bojne 204 Vukovarske brigade držali smo položaje na najkrvavijem dijelu Vukovarske bojišnice krvavom Vukovarskom sajmištu. Gledatelji su imali prigodu gledati Serijal Heroji Vukovara i uvjeriti se koliko je bilo krvavo i pogibeljno. Upravo sam na Sajmištu teško ranjen iz četničkog rafala zaustavljajući četnički tenk. Dio moje satnije branio je i legendarne Bogdanovce. Koliko je krvavo moja satnija platila cijenu slobode govori činjenica da je pola satnije izginulo a druga polovica teško ili lakše izranjavana…

Zašto ovo pišem!… Ovih dana Milorad Pupovac i abolirani agresor ratni izvjestitelj agresorske vojske RSK Bogdan Rkman, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića, najavljuju tužbu protiv mene, zato što sam na 9 sjednici županijske skupštine Rkmana nazvao aboliranim agresorom te zatražio od njega da se ispriča obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, hrvatskim braniteljima te cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, zbog veličanja zlodjela srbočetničke vojske u agresiji na Hrvatsku, iste one vojske, koja je činila nevjerojatna zvjerstva po Hrvatskoj.soldo i rkman

Prisjetimo se samo Borova sela, Dalja, Sarvaša, Erduta, Ovčare, Baćina ,Joševice, Kostrića, Škabrnje, Četekovaca i brojnih drugih stratišta diljem Hrvatske veličao je agresorsku vojsku i podizao im moral. Veličanje i podizanje morala takve „vojske“ koja je činila stravična zvjerstva isto je kao i da sami činite zločin, ali zahvaljujći zakonu o oprostu koj su izglasali zatupnici u Hrvatskom državnom saboru (sram ih bilo), a poglavito Hrvatske zastupnike jer su tom veleizdajom omogućili Rkmanu i drugim agresorima prava i mogućnost djelovanja u javnom prostoru RH.

Zamislite da se to događa u Izraelu, to je nemoguće zamisliti ili u Srbiji, ali u Hrvatskoj zahvaljujući nekim judama u Saboru koji su izglasali takav zakon o aboliciji to je moguće.

Zbog tog nam se danas i događa da pripadnici agresorske vojske „mogu“ tužiti hrvatskog branitelja koji se protiv takvih u krvavom obrambenom ratu borio.

Župan Ivo Žinić najavljuje da će s Rkmanom surađivati i po potrebi ga zaštiti, samo ne znam od koga i zbog čega ga treba štiti!?

Zanima me što će na to kazati ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić čiji sam još uvijek službeno savjetnik, jer me nakon imenovanja još uvijek nije razriješio, kao ni druge savjetnike, poput Roka Mijića, Orkana, Ivce Arbanasa, Josića, Bože Zadre i ostalih.

Savjet ministra branitelja nije sazvan više od godinu dana, a isti nije raspušten.

Prilikom rasprave na savjetu, objaviti ili ne registar hrvatskih branitelja, koja je na trenutak bila vrlo eksplozivna i napeta, a na trenutak vrlo emotivna, bilo je argumenata za i protiv.

Nakon rasprave na zahtjev nas savjetnika ministar Matić obećao je; da će se nakon objave registra hrvatskih branitelja što žurnije objaviti registar aboliranih četnika, dezertera, profitera, udbaša, partizana, partizanskih mirovina koje nikada nisu doživjele niti prošle ikakvu reviziju i nasljedne su, pedofila, i pripadnika komunističke partije… Registar Hrvatskih branitelja je objavljen već poodavno..

Pitam javno ministra Predraga Matića da mi odgovori; zašto to do dana današnjeg nije objavljeno!? Zar to nije sasvim dovoljan razlog za njegovu ostavku!? Lagao je i svoje savjetnike koje je sam birao.matic-glogoski-coll[1]

Kao njegov savjetnik, savjetujem mu da na vladi i pred premijerom bude vrlo energičan u zahtjevu za objavom tih zločinačkih registara, što je svom savjeti i obećao. Kao njegov savjetnik predlažem, da bude vrlo energičan prema onima koji ne poštuju Hrvatske branitelje i koji podilaze aboliranim agresorima!?. Pitao bih ministra Matića, kao njegov savjetnik; zašto zakonom još nije riješen status silovanih Hrvatica u obrambenom domovinskom ratu?. Zar to nije razlog za ostavku, a to si ministre obećao učiniti, ako se ne donese u određenom roku!. Obećanje nisi održao!

Kao tvoj savjetnik smatram da si svog pomoćnika Bojana Glavaševića, nakon izrečenih nebuloza, kada on u isti kontekst, i to baš u Vukovaru, stavlja najbolje sinove Hrvatskog naroda i pripadnike četničke vojske, odmah trebao razriješiti, u njegovo ime ispričati se obiteljima poginulih Hrvatskih vitezova, Hrvatskim braniteljima i cjelokupnoj Hrvatskoj javnosti i ponuditi premijeru mandat na raspolaganje. Zašto to nisi uradio?

Još je sramotnije što aktualni predsjednik Josipović podržava tvog zamjenika i izražava mu podršku, umjesto da takav potez nedvosmisleno osudi.

Kao tvoj savjetnik pitao bih te još nešto;. ovih dana javno izračunavaš primanja Hrvatskog viteza Đure Glogoškog, koji je sebe darovao za Domovinu, a koji je zakovan za ta prokleta kolica, čiji žvot je samo patnja i bo!…

Ti ministre imaš tu sreću pa možeš potrčati za loptom ili vlastitim djetetom, a naš vitez Đuro!??

Zapitaj se koliko njegova obitelj zajedno s njim pati; Zapitaj se malo ministre Matiću, koliko je to bolno!?!.

Zar ima nešto uzvišenije, nego sebe darovati svojoj Domovini kao što je to činio naš Hrvatski vitez Đuro kada je to Domovini bilo najpotrebnije!?

Pitam te ministre Matiću kao tvoj savjetnik, je li ikada itko izračunavo i to onako javno kao ti, primanja udbaša, partizana, jugooficira, komunista, a ti izračunavaš na sramotan način i javno primanja istinskog hrvatskog heroja i mučenika!.

Jednoga dana biti će ti žao zbog svega toga, ali tada će ionako biti prekrasno.

Kada bih ja mogao našem istinskom hrvatskom mučeniku, darovao bih sve blago ovoga svijeta, iako znam da to ne bi ublažilo njegovu bol i patnju i patnju njegove obitelji.

Kao tvoj savjetnik savjetujem ti da zajedno jedan cijeli dan provedeš u invalidskim kolcima sa hrvatskim mučenikom i istinskim Hrvatskim bojovnikom, tada ćeš shvatiti da je njegov život samo patnja, samo kazna, samo bol dok ti ministre javno izračunavaš primanja istinskog Hrvatskog junaka u isto vrijeme u mojoj županiji abolirani agresor Rkman koji prima 15. 000 hrvatskih kuna plaće kao nagradu za veličanje zločinačke četničke vojske te isti najavljuje protiv mene, tvoga savjetnika, branitelja Vukovara teško ranjenog u obrani i tvoga grada od strane četnika tužbu.

Prije bih si pucao u glavu nego mu, tom aboliranom ratnom huškaču,platio iti jednu lipu!. Zanima me što imaš kazati o tome ministre!? Nemaš se pravo ljutiti na branitelje prosvjednike u šatoru. Oni bi opet bili spremni ginuti za Domovinu, ali više ne za ovakvu.

Ne boli branitelje samo to kada se dira u njihova prava!

Istinski btanitelji spremni su dijeliti sudbinu sa svojim narodom. Najviše ih boli što su bačeni na društvene margine, što upiru prstom u njih oni koji ih nisu dostojni, što su mnogi prisilno umirovljeni, a htjeli su i dalje samo služiti svojoj Domovini, dok se u isto vrijeme komunistički i udbaški sinovi šepure po ministarstvima naše Hrvatske za koju se oni nisu borili, koju nisu htjeli, na koju su mnogi pristali samo zbog vlastitih fotelja.

– Hrvatski branitelji ispred tvoga ministarstva ogorčeni su na sve dosadašnje politike koje samo manipuliraju ili su manipulirale najboljim sinovima Hrvatskog naroda!… Ogorčeni su na pljačkašku privatizaciju, na podaničku politiku prema europi i Hagu, zbog tri tisuće onih koji su digli ruku na sebe ne mogavši gledati nebrigu i maćehinski odnos države za koju su se izborili, a poglavito prema srbiji i ogorčeni su oni na još puno toga što i sam znaš, ali ne odustaju od svoje jedine domovine Hrvatske… Ne odustaju zbog poginulih Hrvatskih vitezova, ne odustaju jer na to naprosto nemaju pravo!…

Sve ovo pišem najmanje zbog sebe, ne pišem za to da bih dobio ikakvu pozornost, već jednostavno želim si olakšati dušu i zbod tog ne tražim nikakve hvale. Ne očekujem da me svi razumiju, ne očekujem, ali želim si samo olakšati. Ne mislim niti na moguće „posljedice“ želim si samo olakšati dušu, ogorčen svim ovim nemilim napadima na hrvatske branitelje kao i omalovažavanje istih, a sve u cilju kako bi mnogi od Vas zadržali svoje fotelje.

– Savjet je davno još prije više od godinu dana poslao jasan signal svim hrvatskim braniteljima i udrugama, što to Matić zapravo smjera, a poglavito poslije zadnje sjednice savjeta, održanoj u 12. mjesecu 2012 godine, koja je bila jako žustra čak i na rubu fizičkog incidenta o čemu će savjet uskoro i javno progovoriti.

Kao tvoj savjetnik ministre Matiću, savjetujem ti da podneseš ostavku!… Vjeruj mi biti će ti lakše.

A Vama draga i nikad zaboravljena braćo po oružju, koji ste pali, neka vam je lagana hrvatska gruda, svima vama koji svoje živote podarište svojoj i našoj jedinoj Hrvatskoj!… Bog Vas blagoslovio!

 

Željko Soldo, branitelj Vukovara
Predsjednik županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->