THE MOST WANTED: “Sad ćemo vidjeti od čega je sagrađen MOST”

studeni 9, 2015 maxportal
Share Button

Most je kao netko tko dobije na lotu, pa ga se odjednom sjeti sva izgubljena rodbina. Božo Petrov bio je posljednji 14. na izbornoj listi u X. izbornoj jedinici, ali je ušao u Sabor.S obzirom kako je Božo Petrov prije izbora kod javnog bilježnika ovjerio kako njegova stranka neće koalirati niti s HDZ-om niti s SDP-om, a prema ovim anketama upravo o njima mogao bi ovisiti saziv sabora, Vibor Capan je napisao: ‘Večeras ćemo vidjeti od čega je izgrađen Most’, a iz  stranke su reagirali i na Twitteru i napisali kako ‘koalicija ne dolazi u obzir‘.

Nakon objave rezultata ankete, glavna tema na društvenim mrežama bio je, naravno, MOST, iako su neki komentirali kako se ‘prve objave u vodu bacaju’. ‘Velika odgovornost na @NLMost ovih dana’, komentirao je rezultate anketa Almost AntoNio, dok je Vibor Capan napisao kako ‘ulazimo u produžetke’, a zlatni gol bit će upravo MOST.

Tražena si roba u graduuuu, svi te žele tako lijepu i mladu‘, napisala je Iris B. aludirajući na Božu Petrova i Most (Twitterom čak kruži i fotografija Petrova s natpisom ‘Most wanted’ i logo ove stranke s natpisom MOST WANTED ), dok Jure kaže: ‘Bez Mosta se ne računa‘.

Ovi rezultati  pokazuju kako bez podrške Mosta možda neće biti moguće odabrati mandatara, no Panonski upozorava: ‘Ne zaboravite da Most nije stranka i da je to 18 individualaca koji mogu i ne moraju poslušati Petrova’.

Neki korisnici Twittera već slažu i ‘saborsku križaljku’ prema kojoj bi Božo Petrov bio premijer, a SDP i HDZ podijelili bi ministarstva, odnosno MOST-u bi išlo mjesto premijera i pet do šest ministarstava, dok neki spominju Prgometovu osvetu Karamarku.

Uspjeh MOST-a pokazuje kako su se ljudi u Hrvatskoj itekako zaželjeli treće opcije koja bi mogla parirati dvjema najvećim strankama koje se izmjenjuju na vlasti od samostalnosti RH te ih dio tviteraša sada poziva da ispune svoje obećanje i ne potpišu koaliciju s njima, već da budu temelj velikih reformi o kojima se u Hrvatskoj toliko priča, ali ih nitko ne provodi.

Ovi su rezultati potvrdili veliki uspjeh Bože Petrova i MOST-a, zbog čega su mnogi s nestrpljenjem iščekivali prvi govor Bože Petrova nakon objave rezultata, a većina tviteraša usporedila ga je sa – svećenikom. ‘

Svećenički govor Bože Petrova’, ‘Petrov ima tu umirujuću intonaciju, taj klerikalni način govora’, ‘Jel i vama Božo Petrov zvuči kao da drži propovijed’, ‘Čitanje po Petrovu’, samo su neki od komentara na najavu reformi šefa treće najjače stranke u Hrvatskoj.

Iz MOST-a su nakon objave ovih rezultata putem Twittera najavili ono što govore već mjesecima

– ‘Reforme za Hrvatsku’ pa će, ako HDZ-ova i SDP-ova koalicija žele surađivati s MOST-om, morati pristati na takve reforme i promjene (bit će zanimljivo vidjeti koji će biti uvjeti Petrova i Prgometa za suradnju).

Most je kao netko tko dobije na lotu, pa ga se odjednom sjeti sva izgubljena rodbina!

D. L. Foto:FaH

 Komentari
Share Button