Najbolje za izlazak ovaj vikend: Grand Tasting u Laubi – “Kuća za ljude, umjetnost i vino“

veljača 22, 2016 maxportal
Share Button

Zagreb je dobio novo vinsko događanje:  Grand Tasting u Laubi – promenadno kušanje odabranih vina Hrvatske i svijeta 27. i 28. 02.Promenadno kušanje – Grand Tasting – dio je Vinartove Vinske Veljače, događanja koje će od polovice mjeseca ponuditi u Zagrebu niz vinskih zbivanja. Na Grand Tastingu u Laubi  moći ćete  kušati posebna i rijetka vina 100-njak izabranih vinarija, u subotu  od 13 do 20  sati i nedjelju od 13 do 19 sati.  Tako će se zadnjeg vikenda u veljači „Kuća za ljude i umjetnost“ pretvoriti u „Kuću za ljude, umjetnost i vino“.vinart lauba

Organizator – Vinart d.o.o pobrinuo se da vina tijekom oba dana budu dostupna za prodaju u pop-up vinoteci u sklopu Laube.

Kao zagrijavanje, Vinart priprema niz vinskih radionica i vođenih degustacija u hotelima Sheraton i Antunović te Bistrou Lauba.

Volite li se družiti  uz vino,  ovo je događanje koju ne smijete propustiti!  Promenadno kušanje posebnih i rijetkih vina 100-njak izabranih vinarija iz Hrvatske i regije, od koji su neke kuriozitet za naše tržište, održat će se u subotu i nedjelju 27-28.02 u Laubi, ul. Baruna Filipovića 23a. Nakon kušanja, vino ćete moći i kupiti u pop up vinoteci, što je posebno važno kod vina koja nisu dostupna u standardnoj prodaji na policama vinoteka ili u ugostiteljskim objektima, odnosno nemaju distribuciju na domaćem tržištu.

Među vinarijama koje će izložiti svoje specijalitete nalaze se Korak, Tomac, Šember, Ivančić, Degrassi, Coronica, Kozlović, Clai, Benvenuti, Matošević, Kabola, Dobravac, Cuj, Gracin, Bibich, Vuina, Stina, Senjković, Bura, Mare, Grgić, Boškinac, Saints Hills, Skaramuča, Bire, Rizman, Krajančić, Krauthaker, Dvanajščak-Kozol, Štampar, Bolfan, Adžić, Galić, Batič, Tement, Grosss, Meitz, Cloudy Bay, Gobelsburg i još šezdesetak ostalih.

Ima tu i onih koje traže zastupnika i distributera za Hrvatsku, a događanje je upravo stoga organizirano u doba kad su vinski profesionalci još slobodni i otvoreni za sklapanje novih poslova. Osim trgovaca vinom, sommeliera i ugostitelja te predstavnika tiskanih i elektroničkih medija, promenadno kušanje je namijenjeno ljubiteljima vina, osobito onima koji pomno biraju što piti ili žele proširiti svoje poznavanje vinskih regija.

Kao uvertira promenadnoj degustaciji predviđeno je i zagrijavanje kroz niz vinskih radionica. Tako će se  19., 20., 25., 26. i 28. veljače u hotelima Sheraton i Antunović održati vođene  degustacije na temu Burgundije, makedonskog vranca, vina iz regije Komarna, te graševina od A do Ž. Potom, među temama su Sherry, Madeira, Marsala, mjehurici Krug i Ruinard, te radionica o stilovima šampanjaca, odležanim malvazijama i biodinamičkim vinima.  

Publici će se predstaviti vina Pijemonta – barolo, Riesling i Moesel, vina Mediterana, iznenađenja iz Bregovite Hrvatske, a vertikala austrijskih top sauvignona na rasporedu je u nedjelju u 11 sati u restoranu bistroa Lauba. Među predavačima su prof. Edi Maletić i prof Ivan Pejić, Željko Bročilović, Ivo Kozarčanin, Saša Špiranec, Mario Meštrović, Leo Gracin, Rene Bakalović, Jelena Šimić Valentić, Nenad Trifunović, Sandi Paris, Emil i Karin Perdec i brojni drugi. (Raspored radionica je u privitku)

Ulaznica za promenadno kušanje iznosi 100 kn. Vina će predstavljati vinari osobno, pa je uz kušanje rijetkih i posebnih vina, ovo ujedno i prilika da upoznate svoje omiljene vinare.

Bistro Lauba pobrinut će se za hranu: kroz dnevni jelovnik te nekoliko brzih zalogaja pod kulinarskom palicom chefa Zdravka Marića moći ćete sjesti, prezalogajiti pa krenuti u novi krug promenadnog kušanja.

MP/Foto: promo

 

 Komentari
Share Button