Tesla Passion Dance Tour za 160. obljetnicu rođenja čovjeka koji je obasjao svijet

listopad 13, 2015 maxportal
Share Button

Ususret 160. godišnjici rođenja čovjeka koji je obasjao svijet!Početak realizacije umjetničkog i turističkog koncepta Tesla Passion Dance Tour uz plesnu predstavu Melite Spahić Bezjak- In Between Tracing Reflections (for the stage) uvod je u 2016. godinu posvećenu Nikoli Tesli.

Ovom predstavom gledatelje se usmjerava prema percepciji umjetnosti, umjetnika i doživljaja koristeći elemente zastupljene u predstavi, a sukladne onima koje je Tesla koristio u izgradnji svog životnog tijeka: svjetlost, voda, tijelo, pokret.

Projektni tim nositelj je produkcije višegodišnjeg projekta Teslin svijet koji uključuje suvremeni ples kao univerzalni jezik i inspiraciju Teslom te prvu hrvatsku turističku rutu povezanu Teslom kroz sinergiju gradova. 2016. godina u kojoj se obilježava 160 godina od rođenja Tesle je pred nama, a plesnom predstavom In Between Tracing Reflections (for the stage) otvaraju se vrata konceptu: kulture, umjetnosti i turizma. Tesla Passion Dance Tour nastavlja se 2. fazom izvedbenog projekta te nas u 2016. godini očekuje premijera suvremene plesne predstave ….and water, and life, and ligh only…. što je ujedno i prvi hrvatski plesni proizvod posvećen Tesli.

Platforma www.e-tesla.org, posebno pripremljena za Teslin svijet ujedno je i središnji informativni portal vidljivosti svih događanja.

Mjesto događanja je Zagrebački plesni centar, Ilica 10, u subotu 17. 10. 2015. godine

19:00 h  Plesno putovanje koje počinje s In Between Tracing Reflections (for the stage) do životnog tijeka prikazanog u …and light, and water, and life only….inspired by Tesla čija će premijera biti održana u godini u kojoj svijet obilježava 160 godina od rođenja Tesle. U prilogu je i vizual za priču pa je dobro staviti ga negdje i uz predstavu i inače.

20:00 h Izvedba predstave In Between Tracing Reflections (for the stage) početak je plesnog putovanja posvećnog Tesli te internacionalne poveznice prve hrvatske turističke rute inspirirane Teslom.

Predstava kao uvod u Teslin svijet istražuje ideje percepcije i doživljaja pokreta, gledatelja i izvođača, refleksije i sjene za oboje; scenski prostor, osobnu reflektirajuću prisutnost, između ili iza publike.

In-Between Tracing Reflections nije predstava koju možete naknadno opisati, prenijeti sve ono što se u tijelu gledatelja u interakciji s plesačem događa, ovoj se predstavi zaista vrijedi pokloniti, promišljati o izgubljenoj niti osjeta i dijeljenja, kontakta poruke, predati se pulsu atmosfere točno onako kako je smisao stvaranja promišljao Nikola Tesla. Pusti da te nosi!

Projekt je realiziran kroz rezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra Free Dance, Zagrebački plesni centar i KulturA Urbani.

A. Š. Furač/foto:e-tesla.orgKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button