Zašto oporba traži ostavku Zdravka Marića, a ne kriminalca na sudovima i DORH-u?

srpanj 11, 2017 maxportal
Share Button
MAXPORTAL godinama obrađuje teme vezane uz kriminal u državnim tijelima i institucijama. Objavljuju se ne sumnje u potencijalno moguć kriminal, već čvrsti i neoborivi materijalni dokazi o počinjenim kaznenim djelima od strane čelnih i visokopozicionirani osoba u državnim tijelima i institucijama, te pravosudnim tijelima i sudovima.No, nitko od nadležnih nije reagirao unatoč i javno objavljenim službenim dokumentima pa i video zapisima iz kojih proizlazi kaznena odgovornost vrha pravosudnih tijela i obnašatelja dužnosti u pravosuđu.

O nezakonitostima bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a, sada županijske državne odvjetnice u Zagrebu Sani Ljubičić objavljeni su deseci dokaza o njenom nezakonitom postupanju u brojnim predmetima po kojim su upućene prijave Ministarstvu pravosuđa. No nisu reagirali, niti Orsat Miljenić, niti MOSTOVAC Ante Šprlje.

Čak naprotiv, štitili su prijavljeni kriminal koji su kao ministri pravosuđa imali obvezu otkloniti iz pravosudnih tijela čiji su zakonit rad dužni osigurati. Predsjednik MOST-a Božo Petrov kao predsjednik Sabora nije se zapitao zašto njegov izabrani ministar Šprlje ne postupa po prijavama za teški kriminal u hrvatskom pravosuđu.

Možda odgovor leži u činjenici da je upravo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu pod vodstvom Sani Ljubičić odbacilo kaznene prijave protiv Bože Petrova, i to u rekordno kratkom roku, naspram mnogih kaznenih prijava koje godinama stoje u ladicama.

Dvostruki kriteriji i selektivnost u radu nije dobro došla.

Niti kada je u pitanju postupanje po kaznenim prijavama, niti kada je u pitanju svakodnevno prozivanje ministra Zdravka Marića od strane svog dojučerašnjeg kolege, bivšeg predsjednika Sabora Bože Petrova. Pravosuđe, ili točnije rečeno Sani Ljubičić koja postupa po prijavi Bože Petrova protiv Agrokora i Ivice Todorića ali ne i po službenoj dužnosti što joj je i zakonska obveza, i više nego dovoljno govori u prilog činjenici da hrvatsko pravosuđe zapravo i ne postoji, več da se radi o interesnim grupacijama i paralelnom sustavu vlasti koja kao takva predstavlja ugrozu nacionalne sigurnosti.

Zar je Sani Ljubičić trebala čekati prijavu Bože Petrova da bi pokrenula izvide i predistražne radnje u
slučaju Agrokor? Zasigurno ne, ali se očito radilo o kalkulacijama kako bi pokretanjem istrage protiv Todorića uz već prethodno odbačenu  kaznenu prijavu protiv Bože Petrova učvrstila svoju uzdrmanu  poziciju koja joj je osigurana dolaskom Dinka Cvitana i odbačajem kaznene prijave protiv Zorana Milanovića.

No, podrška Bože Petrova nakon razrješenja MOST-ovih ministara više nema baš nikakav značaj, već naprotiv.

Napadati ministra Zdravka Marića u okolnostima kada Hrvatska bilježi najveći gospodarski rast i rekordnu turističku sezonu zasigurno nije nacionalni interes kako to žele prikazati Božo Petrov i ostali agresivni bleferi bez pokrića iz SDP-ovih redova koji su Plenkovicu ostavili državu u rasulu.

O Zdravku Mariću Maxportal je pisao prije više godina i prije svih medija, pa ako je Zdravko Marić zadovoljavao kriterije Bože Petrova u VLADI Tomislava Karamarka (Tihormira Oreškovića), pa nakon toga i u VLADI Andreja Plenkovića dok su i MOSTOVCI bili u VLADI, onda Zdravko Marić zadovoljava i sada kada su svi ekonomski pokazatelji pozitivni za hrvatsko gospodarstvo.

D. Lukić/foto:Komentari
Share Button