Naslovna » Hrvatska » Vitez od Odžaka pristupio HSP-u Ante Starčević: Je li to početak kraja bivše stranke Ruže Tomašć
hsp as. ante kovačević

Vitez od Odžaka pristupio HSP-u Ante Starčević: Je li to početak kraja bivše stranke Ruže Tomašć

Share Button

NEKADAŠNJI zastupnik u Hrvatskom saboru dr. Anto Kovačević novo je pojačanje HSP AS, priopćili su iz te stranke.

Svjetonazorsku i političku bliskost programu koji zagovara HSP AS potvrdio je potpisivanjem stranačke zamolnice. Istu je svečano potpisao u Zagrebu 25. kolovoza 2015. godine u nazočnosti najviših stranačkih dužnosnika.

Prrijemu dr. Kovačevića u redove HSP AS nazočili su predsjednik stranke Ivan Tepeš, članovi Predsjedništva Robert Balić i Zdenko Lučić te glavni tajnik Pero Ćorić.

Anto Kovačević rođen je  u Odžaku u Bosanskoj Posavini 1952. godine.  Sam sebi je nadjenuo naslov “vitez od Odžaka” i skladao prikladni pjesmuljak “ja sam vitez od Odžaka grada, ne bojim se Beograda”.

U propćenju  vezano za novu akviziciju HSP AS o Kovačeviću se redaju  pohvale.

Piše da je doktorirao je filozofiju u Beču, a za vrijeme komunističkog režima 1981., uhićen je i u montiranom političkom procesu osuđen na osam i pol godina zatvora i konfiskacija imovine. Nakon žalbe kazna je smanjena na šest godina te je Kovačević u zatvoru u Zenici bio do 1987. godine.

Amnesty International proglasio ga je “zatvorenikom savjesti” jer u zalaganju za promjenu državnog sustava nije zagovarao nasilje.

Iz njegovoga političkoga djelovanja u samostalnoj Hrvatskoj ostala je zapamćena izjava u Saboru o tadašnjoj zastupnici Vesni Pusić da “nije za mudraca nego na madraca“.

Manje je poznato da je Anto Kovačević, i njegova bivša stranka, upravo upravo s Vesnom Pusić sudjelovao u rušenju HDZ-a dr. Franje Tuđmana.

D. Lukić/foto: hspas.hr

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nina-obuljen1

Klub utemeljitelja HDZ-a protiv Nine Obuljen: “Ona je loš izbor za ministricu”

Klub utemeljitelja HDZ-a ne slažu sa odabirom Nine Obuljen za ministricu kulture, objavio je Milan Kovač, član …

-->