Naslovna » Hrvatska » VJEROVALI ILI NE: Sud presudio da Karolina Vidović Krišto Radmanu mora platiti 15. 000 kuna
2016-05-15 13.12.43

VJEROVALI ILI NE: Sud presudio da Karolina Vidović Krišto Radmanu mora platiti 15. 000 kuna

Share Button

NOVINARKA Karolina Vidović-Krišto prema nepravomoćnoj presudi mora platiti 15.000 kuna odštete bivšem ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu jer je 22. prosinca 2012. poslala poruku na 82 e-mail adrese novinara i kreativnog osoblja HRT-a, piše portal narod.hr

“Predstavila me kao ‘oštećenu osobu’, skučenih pogleda te kršitelja ljudskih prava koji nije u stanju pojmiti demokraciju. Omalovažila je moje intelektualne i socijalne sposobnosti postavljajući pritom sumnju na moje pravo da budem građanin ovog društva”, kaže Radman.

Inače, novinarka je priznala interno slanje poruke, ali ne i namjeru da omalovaži Radmana. Napomenula je i da je Radmana uključila u prepisku.

“Poruka nikad ne bi dospjela u javnost da zbog nje nisam dobila izvanredni otkaz. U njoj sam iznijela svoje vrijednosne sudove na temelju općepoznatih činjenica. On ne razumije što je sporno u odredbama akata za čije sam se promjene zalagala i koje krše temeljna prava svih 3000 zaposlenika HRT-a jer je stjecao poimanje demokracije u režimu koji je osuđen”, kaže Vidović-Krišto za jutarnji.hr

Podsjetimo, Općinski sud u Zagrebu lani je u prosincu nepravomoćno presudio da joj je Radman nezakonito dao izvanredni otkaz i da je HRT mora vratiti na staro radno mjesto.

AUTOR:MP/narod.hr

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nina-obuljen-portal-oko

PERO KOVAČEVIĆ: Praljku sam poručio da ne tiska nove knjige dok je Nina Obuljen ministrica

VLADA Andreja Plenkovića je 14. Vlada Republike Hrvatske od osamostaljenja Hrvatske. Andrej Plenković je o novoj …

-->