Naslovna » Sport » Vukovarac Damir Martin danas vesla za olimpijsko zlato. Podržimo ga!
2016-08-13 00.07.47

Vukovarac Damir Martin danas vesla za olimpijsko zlato. Podržimo ga!

Share Button

VUKOVARAC Damir Martin ostvario je drugo vrijeme kvalifikacija pa je hrvatsko veslanje u prilici osvojiti novu olimpijsku medalju za Hrvatsku.

”Malo sam ipak uspio sačuvati snagu za finale, iako sam u zadnjih 250 metara išao punom snagom”, kazao je naš veslač nakon ulaska u finale samca na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Martin u subotu (15.30 sati po hrvatskom vremenu) ima šansu pridružiti se braći Sinković koji su uzeli zlato u četvrtak. Braća Sinković i Damir Martin bili članovi srebrnog četverca na Igrama 2012. u Londonu.

“Morao sam finiširati jako jer sam vidio da Meksikanac prijeti, a sjetio sam se da često drugoplasirani u završnici ostane bez finala”, kazao je Vukovarac Martin kome kiša na jezeru Lagao di Tijuca nije nimalo smetala.

“Dapače, kiša mi je pomogla jer nije bilo sparine i dalo se lijepo disati. Staza je usred grada, predivna je, ali je vrijeme tu posve nestabilno.”

U subotu će se boriti u finalu za prvo hrvatsko odličje u samcu.

“To će biti moj vrhunac moje dvogodišnje karijere u skifu. Očekujem da će se za medalje boriti Čeh Synek, Novozelanđanin Drysdale, Bjelorus Ščarbačenija i ja, ali iznenađenja su uvijek moguća”, zaključio je 28-godišnji Vukovarac, aktualni europski prvak.

M.Radev/foto:xy

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

bojan-bogdanovic

Počinje nova NBA sezona s čak šestoricom hrvatskih košarkaša

U NOĆI s utorka na srijedu počet će 71. sezona američko-kanadske košarkaške NBA lige. Naslov …

-->