Naslovna » Vijesti » NIJE U HRVATSKOJ: Zastupnika bacili u kontejner nezadovoljni njegovim radom -video
ukrajina-zastupnik[1]

NIJE U HRVATSKOJ: Zastupnika bacili u kontejner nezadovoljni njegovim radom -video

Share Button

Članovi ukrajinskih nacionalističkih organizacija napali su ukrajinskog parlamentarnog zastupnika Vitalija Žuravskog i ubacili ga u kontejner za smeće ispred zgrade Vrhovne Rade (ukrajinski parlamanet) u Kijevu. Dok je Žuravski pokušavao iskoprljati iz kontejnera bijesna rulja je bacala na njega sve čega se dočepala, od vode do automobilskih guma. Žurovki, bivši zamjenik gradonačelnika Kijeva i savjetnik bivšeg predsjednika Viktora Janukoviča, prije incidenta govorio je o poštovanju “europskih vrijednosti”, a poznat je i kao štićenik “europske” Ukrajine.

– Zbog tebe živimo u zemlji u kojoj se svakodnevno prolijeva krv – vikali su aktivisti.

Aktivisti nacionalističkih stranaka Desni sektor, Volija i Auto Majdan zapalili su automobilske gume ispred zgrade parlamenta prijeteći da će ih sve zapaliti sve u zgradi ako parlament bude oklijevao s donošenjem zakona o lustraciji.

“Ratifikacija Sporazuma o pridruživanju nikada neće zasjeniti nužnost usvajanja zakona o lustraciji. Donijeli smo gume ovdje kako bi demonstrirali parlamentarcima da, ako oni ne glasaju za zakon o lustraciji, pokazat ćemo im što je prava lustracija”, naveo je jedan od aktivista.

Europski parlament je ratificirao sporazum o pridruživanju Ukrajine Europskoj uniji, a putem video konferencije sporazum su ratificirali i zastupnici ukrajinskog parlamenta.

Odlukom bivšeg predsjednika Janukoviča sličan sporazum prošle godine nije ratificiran, umjesto toga sklopljen je sporazum s Rusijom.

Kad bi u Hrvatskoj tako postupali sa zastupnicima čijim smo radom nezadovoljni, falilo bi bi nam kontejnera.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

huda jama, nalovna

Hoće li Predsjednica nazočiti pogrebu: Žrtve Hude jame u četvrtak će biti pokopane u Mariboru!

GOTOVO 800 žrtava Hude jame, jednog od najokrutnijih stratišta nakon Drugog svjetskog rata u Sloveniji, …

-->