Naslovna » Hrvatska » ZBOG JASTREBARSKOG I KARLOVCA Hrvatska izdala europski uhidbeni nalog za Martića i Čeleketića
Mile martić

ZBOG JASTREBARSKOG I KARLOVCA Hrvatska izdala europski uhidbeni nalog za Martića i Čeleketića

Share Button
Protiv Milana Martića samozvanog predsjednika tzv. SAO Krajine i generala Milana Čeleketića Hrvatska je izdala euro uhidbeni zbog raketiranje Karlovca i Jastrebarskog. Optužnica je podignuta još 2003. godine.  Bude li proglašen krivim, Martiću prijeti 20 godina zatvora.
Martić u ovom trenutku u Estoniji izdržava 35-godišnju kaznu zatvora koju mu je dosudio Haaški sud za raketiranje Zagreba. Osim Martiću, Županijski sud će za isto nedjelo u odsutnosti suditi i Milanu Čeleketiću, bivšem zapovjedniku vojske tzv. Republike Srpske Krajine koji se navodno skriva u Srbiji. Županijski sud sada očekuje očitovanje Estonije, ali i Haaškog suda kako bi se utvrdilo pod čijom je ingerencijom Martić i na koji način bi se osigurala njegova prisutnost na suđenju: bi li bio prebačen u Zagreb ili bi sve pratio videolinkom.

Za raketiranje Karlovca i Jastrebarskog protiv Martića i Čeleketića optužnica je podignuta još 2003. godine. U tim napadima nije bilo ljudskih žrtava. Bude li proglašen krivim, Martiću prijeti 20 godina zatvora. Martić je prije četiri godine poručio da optužnicu smatra provokacijom. Jedan od krunskih dokaza protiv Martića i Čeleketića su njihove izjave obajavljene na televiziji, u kojima su rekli da su oni izdali zapovijed za raketiranje i da će to učiniti ponovo. Martićevo javno hvalisanje da je osobno naredio granatiranje Zagreba, pri čemu je poginulo sedam osoba, bio je krunski dokaz na suđenju u Haagu.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nina-obuljen1

Klub utemeljitelja HDZ-a protiv Nine Obuljen: “Ona je loš izbor za ministricu”

Klub utemeljitelja HDZ-a ne slažu sa odabirom Nine Obuljen za ministricu kulture, objavio je Milan Kovač, član …

-->