Naslovna » Vijesti » Željka Markić: ”Čime se Ivan Pavao II. zamjerio većini hrvatskih medija – pa prenose BBC-jeve laži
papa ivan pavao II. 660x330

Željka Markić: ”Čime se Ivan Pavao II. zamjerio većini hrvatskih medija – pa prenose BBC-jeve laži

Share Button

NAKON objave BBC-ija da je papa Ivan Pavao II 30 godina razmjenjivao ljubavna pisma s poljskom filozofkinjom Annom Teresom Tymienieckom, što su nekritički prenijeli svi vodeći mediji u Hrvatskoj, reagirala je Željka Markić, čelnice udruge U ime obitelji vrlo kritičnim stavom o hrvatskim medijima.

BBC-ijevu vijest o prirodi odnosa pape Ivana Pavla II. i Anne Terese prenijeli smo i mi na Maxportalu, uz kritički stav da vijesti BBC o Vatikanu, poglavito o papi Ivanu Pavlu II., treba uzeti s velikom rezervom.

Britanski BBC je u reportaži objavio da je papa Ivan Pavao II. razmjenjivao ljubavna pisma s Annom Teresom Tymienieckom, navode da su se upoznali pet godina prije nego je on postao papa, a provodili su vrijeme na skijanjima i ljetovanjima. Sugeriraju da su bili intimni prijatelji.

Ana Teresa Tymienieckom nekoliko ga je puta posjećivala u Vatikanu, a 2008. pisma je predala poljskoj nacionalnoj knjižnici koja su se do danas držala dalje od očiju javnosti.

   >> BBC objavio da je papa Ivan Pavao II. 30 godina bio u prijateljskom odnosu s udanom ženom

Tomasz Makowski, ravnatelj Poljske nacionalne knjižnice u kojoj se čuvaju njihova pisma, izjavio je da je reportaža BBC-a o intenzivnom prijateljstvu Ivana Pavla II. i udate poljske filozofkinje bila je šala za Valentinovo.

Makowski podsjeća da je tijekom 70-ih godina poljska policija postavljala posvuda mikrofone i u stopu pratila biskupe pa agentima sigurno ne bi promaknulo nešto što je ovih dana otkrio jedan BBC-jev novinar.

Fotografije u reportaži posebna su priča i dokaz svjesne manipulacije BBC-ja. Kadrirane su i izrezane tako da sugeriraju kako su Wojtyla i Tymieniecka bili sami, a snimljeni su na izletima u širem društvu.

Željka Markić piše:

“O Henriku VIII, BBC-u, svetom Ivanu Pavlu II i… hrvatskim medijima”, naslov je komentara dr. Željke Markić, članice Upravnog odbora U ime obitelji koji je objavila na svom Facebook-profilu. U nastavku ga pročitajte u cijelosti:

“Poznati izvor točnih informacija o Katoličkoj Crkvi – Britanska javna televizija – BBC- protumačio je svjetskoj javnosti kako je Ivan Pavao II u stvari gajio nježne osjećaje prema profesorici filozofije s kojom je on, profesor filozofije, kao kardinal, prije nego je postao papa, surađivao na jednoj knjizi i postao dugogodišnji prijatelj.

Kao dokaz papine zaljubljenosti donosi nam BBC korespondenciju pape i gospođe koja se nalazi u javno dostupnoj poljskoj Nacionalnoj biblioteci. Da, dokaz su i fotografije koje je snimio papin službeni fotograf ili papini prijatelji.

BBC se u stvari, javno odrekao rodne ideologije koju tako revno promiče – i pokazao da ne vjeruje u mogućnost da je Ivan Pavao II sa gospođom profesor surađivao i prijateljevao zato što je ona vrhunska filozofkinja, da ju je smatrao “Božjim darom”, zato što je uvažavao njezin um…

Ma, ne, jedini razlog zašto bi pametan muškarac surađivao sa pemetnom ženom je to što je ona žena…Tako vam to izgleda kad vas BBC ne voli…

E, da je Katolička Crkva prije 490 godina odobrila poništenje braka Henriku VIII sa ženom koja mu je rodila petero djece – BBC bi nam ovih dana javljao kako je sveti Ivan Pavao II svojim odnosom prema ženama još u šezdesetim godinama prošlog stoljeća promicao žensku ravnopravnost…

I dok razumijem činjenicu da BBC, koji djeluje pod kraljevskom poveljom, a nadzorni odbor mu bira britanski vladar – u spomenutim okolnostima katkad zaboravi da bi trebao biti “majka svih vijesti” pa pretjera u “slobodnoj interpretaciji” činjenica, ostaje mi potpuno nejasno: čime su se to Ivan Pavao II i Katolička Crkva zamjerili većini hrvatskih medija – pa da tako revno prenose BBC-jeve nebuloze?”

O Henriku VIII, BBC-u, svetom Ivanu Pavlu II i… hrvatskim medijimaPoznati izvor točnih informacija o Katoličkoj…

Posted by Željka Markić on 16. veljače 2016

 

M. Marković/Foto:PXL


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

8e2c89cd262a60cc4d44cd7c782d064c1

NOVA TRAGIČNA NESREĆA: U strašnom sudaru kod Svete Nedelje život izgubile dvije osobe

Dvije osobe izgubile su život u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć iza 22 sata …

-->