Kategorije EKO Zona

Oko za oko… Žarko Laušević nije došao na kćerino vjenčanje zbog krvne osvete

Širi dalje

Legendarni glumac Žarko Laušević nije došao na vjenčane kćeri Asje u strahu zbog krvne osvete. Asja Laušević se 9. kolovoza udala u Crnoj Gori za Nikolu Boškovića, a vjenčanje je i za uzvanika, do samog početka bila tajna.



Prema pisanju srpskih medija svatovi su se oko 18 sati prikupili u tivatskoj luci Pine i isplovili izletničkim brodom “Vodena kočija” na kojem je i sklopljen brak Asje Laušević i Nikole Boškovića.

Laušević je u ljeto 1993. godine napadnut ispred jednog kafića u Podgorici te je, u nužnoj obrani, iz pištolja usmrtio dvojicu napadača, a trećeg teško ranio. Kasnije je taj događaj opisao kao veliku tragediju:“Klao mi je brata slomljenom flašom kao životinju. Nisam imao izbora. Pucao sam i ubio ih. Nikad si to neću oprostiti.“

Prema sudskoj dokumentaciji Laušević je, ležeći povrijeđen na podu, ispalio 13 hitaca i pritom usmrtio Dragora Pejovića

i Radovana Vučinića te ranio Andriju Kažića.

Dobio je zatvorsku kaznu od 13 godina, koja mu je 1998. smanjena na četiri godine, pa je pušten te je 1999. otišao u SAD. No, na ponovljenom suđenju 2001. je osuđen na 13 godina zatvora, ali ga je 2011. tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić pomilovao. Poslije izlaska iz zatvora živi i radi u Americi, a u svibnju je posjetio Srbiju, a u tajnosti i Crnu Goru, ali na sam dan vjenčanja nije želio doći na svadbu.

Obitelji dvojice mladića koji su ubijeni prije 18 godina u jednom podgoričkom kafiću ogorčene su zbog pomilovanja i poručuju da za Lauševića – što se njih tiče – “nema abolicije”.

Majka pokojnog Radovana Vučinića, Ilinka Vučinić, rekla je da ne može vjerovati u to i da ne zna kako se postaviti. Brat pokojnog Dragora Pejovića, Nebojša, tvrdi da je “sramno i tragično pomilovanje čovjeka koji je oduzeo dva života”.

“Ovo je tužno i tragično; da je u jednoj državi osuđen i da se traži za ostali dio izrečene presude, a da ga predsjednik druge države pomiluje”, naveo je Pejović.

Ni 13 godina kasnije strasti se nisu smirile. Kad je objavljena vijest o Lauševićevom povratku u Beograd i posjet Crnoj Gori Vukota Jašović, ujak Radovana Vučinića  ponovio je da ne razmišljaju odustati od tradicije:

“Držim se zakona Leke Dukađinija, koji kaže “zub za zub, krv za krv” – rekao je Jašović

Glumac, kojeg jedni vide kao ubojicu, a većina ljudi kao tragičara, nije nazočio  vjenčanju svoje kćeri jer nije želio Asji pokvariti vjenčanje.

Prije dvije godine Laušević je izdao potresnu autobiografiju “Godina prođe, a dan nikada” koja je samo u Srbiji prodana u 350 tisuća primjeraka, a prošle je godine završio “Drugu knjigu – kronike jedne robije”. O životu  žarka Lauševića  snimljen je i dokumentarno-igrani filma “Lauš”, u čijem snimanju nije sudjelovao.

Megy M. /Foto: arhiv


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HDZ objavio video: “Komično je pratiti kako se Milanović koprca i preznojava”

HDZ je sinoć na Facebooku još jednom napao predsjendika Zorana Milanovića.Objaivli su videu u kojem…

9 minuta prije

U Austriji osnovana Pivska stranka. Po anketama sigurno ulazi u parlament

Austrijska Pivska stranka (Bierpartei) sudjelovat će na ovogodišnjim parlamentarnim izborima premda je još daleko od…

28 minuta prije

Počela je sezona. Kako prepoznati prave domaće jagode?

Na našim tržnicama sve češće se pojavljuju jagode iz  Grčke, Španjolske, Makedonije i Turske. Voće koje…

46 minuta prije