Kategorije Kolumne

Josip Milić: Ubiti ponos u Hrvata

Širi dalje

Čak i kada hrvatska reprezentacija osvoji trofeje svjetskoga ili europskoga vrha, nikakav trijumfalizam ni ponos na hrvatskim trgovima nisu poželjni. To treba odraditi što skromnije i tiše pa ako treba i isključiti zvučnike slavljenicima



Prof. dr. Andrija Hebrang politička i moralna vertikala Hrvatske te ratni ministar zdravstva, gostovao je nedavno u emisiji Povijesne istine Z1 televizije urednika Tihomira Dujmovića.

Dr. Hebrang je tom prilikom objasnio kako je 2009. godine kao predsjednički kandidat na izborima uzeo slogan: „Za europsku i ponosnu Hrvatsku“. Nakon toga su uslijedili „prijateljski“ pozivi iz nekih europskih organizacija i od dužnosnika kako bi trebao maknuti iz slogana pridjev „ponosnu“. Čak mu je na koncu sam Sanader predložio da umjesto toga stavi: „Za europsku i građansku Hrvatsku“.

Odbio je sve te poticaje uz obrazloženje kako on nije političar koji se zalaže za građanske, nego za suverenističke vrijednosti i ideale. Što se dalje događalo svi znamo. Iako je dva mandata Hrvatsku vodio ljevičar Stipe Mesić logično bi bilo da je klatno išlo u drugom pravcu i da je Hebrang na izborima s lakoćom pobijedio.  Međutim, pobijedio je bezlični i „građanski“ dr. Ivo Josipović.

Slična se situacija događala i bh. Hrvatima. Prilikom osnivanja stranke Hrvatski demokršćani došli su predstavnici njemačke organizacije Konrad Adenauera i sugerirali kako bi bilo dobro da se izostavi prefiks „Hrvatski“. Čak su za poslušnost obećali solidnu novčanu satisfakciju!

Zašto je ovo uopće bitno? Zato što se u ove dvije riječi „ponos i građanski“ oslikava sva zbilja i stremljenje današnjega društva. Biti ponosan Hrvat danas uopće nije poželjno. Zašto ponos toliko Europljanima smeta? Hrvati su krvlju ostvarili državu koju nitko u Europi, ni svijetu, osim Vatikana, nije želio.

Naravno da smo ponosni na svoju državu jer smo pobijedili superiornog, i po ljudstvu i po naoružanju, neprijatelja. Iako smo pobjednici ne samo da nemamo pravo na ratnu odštetu, nego čak ni na tijela poginulih branitelja koja Srbi još kriju.

Čak i kada hrvatska reprezentacija osvoji trofeje svjetskoga ili europskoga vrha, nikakav trijumfalizam ni ponos na hrvatskim trgovima nisu poželjni. To treba odraditi što skromnije i tiše pa ako treba i isključiti zvučnike slavljenicima, a sve u ime neke građanske Hrvatske. Thomson je prvi koji je „lustriran“ od strane tzv. građanske opcije pa su mu javni nastupi na slavljeničkim skupovima zabranjeni.

Izjednačavanje žrtve i agresora

U odličnoj emisiji dr. Hebrang je nadalje potanko objasnio što se sve dobilo u zadaću za ubijanje ponosa Hrvatima. Pod broj jedan trebalo je obezglaviti hrvatske branitelje što se najbolje postiže izjednačavanjem krivnje u Domovinskom ratu kojeg se počinje nazivati građanskim ratom. To su činile sve hrvatske Vlade od 2000. godine. Žrtva i agresor su podjednako krivi i treba jednako procesuirati i jedne i druge.

Preko udžbenika i povijesnih knjiga sve se čini kako bi se mladima prikazalo stariju i noviju hrvatsku povijest tako da su Hrvati zli i opaki, a oni na suprotnoj strani stradalnici i mirotvorci. Potrebno je da se plasiranjem laži i krivotvorina hrvatski školarci i studenti srame svojih otaca i djedova. Tako su najbolji hrvatski branitelji morali nevini provesti godine u haškim kazamatima.

Invazija i upadi stranaca

Čime je sve ovo rezultiralo? Bezuvjetnim prihvaćanjem svih zahtjeva EU pokazali smo da smo beskičmenjaci i neozbiljna država. Sve rečeno rezultiralo je demografskim i migracijskim slomom.

Od pobjedničke i ponosne nacije za samo tri desetljeća postali smo zahvaljujući odnarođenim oligarhijama na vlasti ponižena i raseljena nacija. Država je kolonizirana i okupirana. Iz nje bježe svi koji mogu, kako nedavno reče dr. Milardović.

“Sve javne politike u zadnjih 30 godina proizvele su ovo stanje masovnog iseljavanja mlade populacije, najobrazovanije i najpotrebnije, a onda su doprinijeli dolasku strane radne snage koja se opet kao migranti trebaju kategorizirati. Naime, jedno je radna snaga, a drugo su ilegalne migracije“ tvrdi dr. Anđelko Milardović.

Tako imamo situaciju da je zemlja pred demografskim slomom i migracijski načeta. Ne radi se tu o migracijama nego o klasičnoj invaziji, organiziranim upadima kako reče prof. Ivica Šola. Cilj invazije na Hrvatsku je, za početak, grupiranje koje ide k stvaranju odvojenih geta, paralelnih društava, a potom i dominaciju u društvu. Scenarij koji smo već vidjeli u Europi zasigurno neće zaobići ni Hrvatsku. No, nije Hrvatska ni Europa posrnula zbog migranata, niti Merkelinom dobrodošlicom.

Migranti, odnosno invazija su u službi globalizacije i uništenja identiteta i ponosa. Prije tri stoljeća kada se pojavio ateistički liberalizam i francusko prosvjetiteljstvo otpočela je dekršćanizacija kontinenta koja se od tada samo pojačavala, a danas doživljava svoju kulminaciju.

EU protiv kršćana

Kršćanski duh jamči uspravnog čovjeka i moralan karakter, a to EU ne podnosi. Rodna ideologija i transumanizam, pobačaj i eutanaziji su europske vrijednosti koje nemaju alternativu. EU je konglomerat liberalnih ideologija po kojima je sve dopušteno. Europa je izbacila iz ustava i Isusa i kršćanstvo. Razvrat i nemoral kulminiraju izumiranjem stanovništva.

Europa samu sebe kažnjava. Pred raspad Rimskoga carstva bila je poznata izreka kako je jeftinije kupiti roba, nego roditi dijete. Analogno tomu, danas u cijeloj EU nema djece, nema podmlatka. Jeftinije je uvest migranta.

No, problem je što ti „migranti“ u ogromnoj većini nisu došli raditi, nego vladati. Problem je i taj što su europske države brigu o strancima stavile ispred brige o vlastitim državljanima pa su imigracije postale, kako to napisa Borislav Ristić poricanje temelja društva i svih naslijeđenih moralnih normi.

Nema države u Europi koja ima pozitivan natalitet. Iako je prethodna Vlada Poljske davala pristojnu pomoć za djecu, rezultati su bili slabi. Na žalost, mentalitet i odgoj današnjeg naraštaja se protivi rađanju bez obzira na ekonomske poticaje.

Završio bih riječima Marina Miletića iz Mosta koji nedavno reče da će se zauzimati za državu u kojoj će se ”navijati za hrvatsku reprezentaciju, njegovati i čuvati naša kršćanska kultura i identitet, državu u kojoj će nam u fokusu biti naš vlastiti narod”. Hrvatsku ponosnih Hrvata i svih onih koji poštuju Hrvatsku.

Josip Milić/Foto: press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi josip milić

Najnovije

Baby Lasagna: Ne mogu prihvatiti 50.000 eura! Molim Plenkovića da taj novac donira

Babx Lasagna oglasio se nakon što mu je vlada odlučila dati 50.000 eura.  Prmeijeru Plenkoviću…

15 minuta prije

Konstituiran Hrvatski sabor, Jandroković po treći put predsjednik

Mjesec dana nakon održanih parlamentarnih izbora na Trgu svetog Marka održava se prva konstituirajuća sjednica…

23 minute prije

INA upozorava da se širi ozbiljna prevara, objavili o čemu se radi

Uprava Ine upozorava da društvenim mrežama i internetom kruže prevare u obliku oglasa investicijske prilike, u…

50 minuta prije