Kategorije Kolumne

Maks Slaviček: Postaje li Hrvatska ponovno Antemurale Christianitatis

Širi dalje

Migrantska kriza i migrantski problem koji je našu domovinu stavio u bodljikavu žicu ogradivši je tako od “zapadne” europe i prepustivši uškopljenim političarima hrvatske neka se u vlastitu neznanju, inertnosti i dodvorničkom ponašanju bore sa najezdom, nasiljem i nametanjem koje sa migrantima dolazi.



Što ti političari kao takvi, bili vlast ili oporba naravno nisu u stanju i uza sve to kao da imaju važnijih poslova (poput stvaranja fame o oživljavanju nepostojećeg fašizma i ustaša u RH te skrivanja pod tepih propasti ekonomije, turizma i svih drugih vrednota njihovim “zaslugama” i “radom” ) od suočavanja sa tim gorućim i rastućim problemom migrantske agresije i agresivnosti.

Problemom koji ima sve elemente gubitka državnosti, dvostrukih zakonskih mjerila, licemjerja sustava od službenog političkog vrha pa sve do kojekakvih kvazi asocijacija, udruga i novinarskih pera koji svojim pozivima, svojim retorikama i pisanjima sve one koji vide realnost problema etiketiraju no u isto vrijeme nitko od njih nije u svoju vlastitu kuću primio,prigrlio i udomio nekog od migranata.

Mnogi smo upozoravali na kulturološke razlike,običajna prava svih onih koji žele kolonizirati i napućiti europu ne birajući sredstva za nametanje svojih vjerskih,običajnih ili osobnih uvjerenja i “prava” nad domicilnim pukom države u koju nezakonito, nelegalno i najčešće nasilno žele ući i ulaze.

Silovanjem demokracije, kvazi liberali kako oni u hrvatskoj tako i i šire u europi, štono bi se narodski reklo “ Tuđom ćunom mlate gloginje “ i pljuju po svima nama koji upozoravamo na problem migrantske krize. Krize i pojavnosti te pojava koje ti i takvi migranti donose a uglavnom je riječ o nepoštivanju svih pravila zemlje domaćina i naroda u čiji dom i na čije ognjište nezakonito dolaze donoseći zakone i pravila kame, damaškog čelika, silovanja, nasilja, terora i straha. Krize koja moglo bi se reći prelazi sa medijskih, internetskih i drugih sfera u naše hrvatsko dvorište.

Vrijeme promišljanja “ Baš me briga nije to u mom dvorištu” odavno je prošlo, sranja se događaju baš tu oko Vas no “vlast” to skriva i o tome se šuti, pače okreće se pila naopako pa se migrantsko nasilje prema policiji u medijima odspinuje i nameće kao nasilje policije spram “sirotih” no punih džepova eura i dolara migranata iz šta ti ja znam kojih zemalja od kojih mnogi ne bi znali gdje se na kugli zemaljskoj nalaze.

Dodvorice i pizduni koji se predstavljaju kao političke “elite” kako u zbunjenoj i podijeljenoj Europi tako i tu kod nas čuvani od snaga sigurnosti u kućama visokih zidina govore kako su “pojedinačni”slučajevi iako ih ima na stotine i tisuće pa čine porast nasilja i kriminala za 300% trebaju biti zanemareni i kako ne predstavljaju problem. Mene su pak učili kako prva lasta ipak čini proljeće, pa tako držim kako sva ta silovanja, uništavanja imovine, međusobna obračunavanja, sakaćenja i ubijanja itekako pokazuju s kim i čim ćemo imati i već imamo posla i što će to donijeti našoj djeci u budućnosti.

Sloboda kretanja, sloboda promišljanja i sloboda izričaja kao i mnoge druge slobode bit će porobljene i oduzete pod najezdom tih novonametnutih “sloboda” u korist i za interes migranata. Upozorio sam i upozoravam na to opetovano.

Ima naravno i dobrih ljudi željnih načina života drugačijeg od onog što ga su živjeli u svojim napaćenim,od zapadnih sila porušenim, opljačkanim i okupiranim državama. No za to im nije Hrvat kriv.

Valjalo bi podsjetiti “naše” kvazivjernike u strankama što znači antemurale christianitatis i na to kako taj časni naziv nije dan badava, već je krvlju plaćen čuvajući ondašnju europu od ondašnjih “migranata” koji nisu vršili prikriveno i umotano svoje stvarne namjere, već pod oružjem.

Potrebno je zaštititi hrvatski životni prostor, hrvatske običaje, kulturu, vjeru i sve ono što svakog koji se osjeća Hrvatom Hrvatom i čini. Osobno sam spreman opet stati na hrvatske granice i činitri sve što je potrebno kako bi se sve vrdnote unutar njih očuvale i sačuvale. Vjerujem kako bi vlast od Predsejdnice pa na niže,ako bi donijeli odluku, (a što im ovim putem i predlažem) o formiranju sigurnosnih snaga koje su se nekada zvale ZNG RH mnogi od nas koji smo taj amblem nosili na odori učinili bismo to opet, kako onda, tako i danas, dragovljno.

Ne bude li se to učinilo čim prije, čini se kako će nam napadati, silovati i oskvrnuti kako rod tako i dom svim njima znanim sredstvima. Oko nas se to Europskim država već zbiva, htjeli Vi to sebi priznati ili ne. Nije li čudno kako se mi kao narod i država nalazimo ograđeni u bodljikavoj žici isvojevrsnom logoru, kako politički i figurativno tako i fizički? I to od te iste europe koju smo puno puta od sličnih najezdi obranili, A danas čini se ta ista europa svim sredstvima to opet učiniti nju i sebe obraniti zabranjuje i brani?

Bilo kako bilo valja se oboružati i opremiti kako je napisano od naših starih i povijesti naše:

Opis te bojne opreme zapisan je u Efežanima 6:14-17. Pavao je napisao: “Stojte čvrsto, opasavši bokove istinom, i imajući na sebi prsni oklop pravednosti, i obuvši noge opremom dobre vijesti mira. Iznad svega, uzmite veliki štit vjere, kojim ćete moći ugasiti sve goruće strijele zloga. Također, uzmite kacigu spasenja, i mač duha, to jest Božju riječ.” Doslovna bojna oprema o kojoj je Pavao govorio dobro je štitila rimskog vojnika. Imao je i mač, glavno oružje u izravnoj borbi.

Pametnom dosta, blagoslovljeni i zdravi bili svi Vi koji se s amnom složili ili Vi koji ne dijelite moje promišljanje….

Mario Maks Slaviček/foto:ahiv

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

8 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

14 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

15 sati prije