Kategorije Lifestyle

Ford napravio kućicu za pse koja ih štiti od buke i vatrometa. Pogledajte kako radi

Širi dalje

Koristeći tehnologiju koja se ugrađuje u slušalice ili u automobile kako bi putnike zaštitili od vanjske buke, Ford je izradio kućicu za pse koja bi u novogodišnjoj noći mogla biti mirno utočište od buke vatrometa, prenose 24sata.hr.



Blještavi vatromet u novogodišnjoj noći mnogima od nas možda se čini kao prekrasna kulisa kojom ćemo ispratiti godinu, ali u isto vrijeme to prati i strahovita buka koja je posebno bolna kućnim ljubimcima s puno osjetljivijim sluhom od nas.

Ford navodi kako otprilike 45 posto pasa pokazuje znakove straha kad čuju buku vatrometa, a njihov odgovor na to mogla bi biti kućica za pse koja koristi tehnologiju poništavanja buke – sličnu onoj kakvu imamo u slušalicama za muziku ili u automobilima.

Na taj način žele smanjiti agoniju koju osjećaju ljubimci.

 

Pojasnili su i kako kućica radi. Jednom kad mikrofon u prototipu njihove kućice prepozna zvuk vatrometa, ugrađeni audio sistem emitira frekvencije kojima poništava tu buku ili je dramatično smanjuje

U izradi su koristili i pluto velike gustoće, navode iz Forda te ističu da se trenutno radi samo o konceptu. Naravno, kućice za pse nisu Fordov osnovni posao, ali nije teško zamisliti da bi ovakva kućica postala stvarna u bliskoj budućnosti.

Megy M. /Foto:Ford


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

17 minuta prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

3 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

4 sata prije