Kategorije Magazin

Atraktivna tenisačica zbog klizavog poda na sudu dobila 20 milijuna dolara

Širi dalje

Eugenie Bouchard proteklog je vikenda imala razloga za slavlje. proslavila je 24. rođendan, a prava fešta je zbog pobjede u sudskoj parnici koju je vodila protiv organizatora US Opena.



Kanadska tenisačica je u rujnu 2015. godine pala u svlačionici izlazeći iz tuš-kabine nakon meča na posljednjem Grand Slam turniru sezone…

Eugenie Bouchard tada je bila na 5. mjestu WTA ljestvice, svi su joj predviđali borbu za TOP 3, ali i napad na sam vrh. No, sudbina je imala neke druge planove za atraktivnu tenisačicu.

Bouchard je stradala u praznoj svlačionici, iza 22 sata, nakon što se istuširala po završetku meča u mješovitim parovima. Izlazila je iz tuš-kabine, napravila nekoliko koraka, okliznula se i pala.

Liječnički pregledi ustanovili su lakši potres mozga, a dodatni problem bila je činjenica kako su djelatnici na održavanju terena i svlačionica na US Openu prebrisali podove i počistili dotičnu svlačionicu računajući da više nema nikoga.

Problem je i to što su koristili sredstva s kemikalijama koje su podove učinili skliskim, a sama Bouchard tvrdi da je oštetila kožu na ruci zbog ‘kiselina koje su korištene za čišćenje svlačionice’!
Tada 22-godišnja Bouchard je zbog posljedica pada morala odustati od natjecanja na US Openu, a nakon toga je propustila turnire u Japanu i Kini.

Godinu ranije Kanađanka igrala polufinala Australian Opena i Rolland Garrosa te finale Wimbledona. Bila je u ‘zamahu’, a 2015. je trebala biti ‘njezina godina’!

‘Ja od tog pada više jednostavno nisam ista igračica’, kazala je na svjedočenju na Sudu u New Yorku  Njezini su roditelji nakon nezgode u svlačionici pokrenuli tužbu protiv organizatora US Opena, Američke teniske federacije (USTA).

Parnica je završena i prije nego što je započela jer porota na Sudu u Brooklynu odlučila je kako je ‘USTA za nesreću kanadske tenisačice kriv 75 posto’?! No, čini se kako se čelnicima USTA taj postotak krivnje učinio prihvatljivim te su se odlučili nagoditi.

 

Američki mediji navode da su ponudili odštetu od 20 milijuna dolara, a odvjetnički tim kanadske tenisačice, nakon konzultacija s njom, odlučio je ponudu prihvatiti!

Tu priča postaje zanimljiva jer Bouchard je u karijeri od nagrada na teniskim turnirima zaradila triput manje, nešto više od šest milijuna dolara. No, dobro zarađuje od sponzora, bez obzira na to što je s 5. mjesta WTA ljestvice dospjela u ovom trenutku na 121. mjesto!

‘Osjećam se slobodno. Sad se opet mogu posvetiti tenisu, nadam se pozivnici za turnir u Indian Wellsu,’ rekla je nakon presude Eugenie Bouchard

Mnogi misle kako nema smisla da se Eugenie uopće vraća tenisu. Z vrijeme ‘pauze’ isprofilirala se kao jedna od najvećih zvijezda na društvenim mrežama.

Ima milijune pratitelja, njezine su izazovne fotografije svakodnevno na naslovnicama portala i novina, a sponzori joj nude izdašnije ugovore nego kad je igrala!

Megy M. /Foto:Instagram


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

7 minuta prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

2 sata prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

5 sati prije