Kategorije Magazin

Cristiano Ronaldo osuđen na 23 mjeseca zatvora i 18,8 milijuna eura

Širi dalje

Cristiano Ronaldo prihvatio je u utorak na sudu novčanu kaznu u iznosu od 18,8 milijuna eura i uvjetnu kaznu od 23 mjeseca zatvora zbog porezne prijevare u Španjolskoj.



Optužbe se odnose na vrijeme koje je proveo Realu Madridu, a sudac je odbio njegov zahtjev da uđe u zgradu Suda automobilom kako bi izbjegao medije.

Ronaldo je u Madrid krenuo jučer odmah nakon pobjede njegova Juventusa nad Chievom, a na sudu se izjasnio krivim za utaju poreza.

Trenutni napadač Juventusa na sud je stigao sa zaručnicom Georginom Rodriguez, a prisutne novinare pozdravio je uz široki smiješak.

Budući da nije riječ o nasilnom kaznenom djelu španjolski zakon omogućuje da se kazna zatvora do dvije godine može odslužiti uvjetno ako je riječi o prvom kršenju zakona pa će Ronaldo kaznu odslužiti na slobodi

Ronaldo je od 2009. do 2018. godine igrao za Real Madrid, a od srpnja prošle godine napadač je talijanskog Juventusa. U Španjolskoj se tereti da je novac zarađen od marketinga uplaćivao na off-shore račune i tako izbjegavao plaćanje poreza.

Ronaldo je iz sudnice otišao ka aerodromu u Madridu kako bi se privatnim avionom vratio u Torino.

U sito vrijeme u sudnicu Regionalnog suda u Madridu danas je stigao i bivši španjolski nogometaš Xabi Alonso, koji je optužen da je u periodu od 2010. do 2012. godine počinio tri krivična djela utaje poreza.

Tužiteljstvo traži petogodišnju zatvorsku kaznu na Xabija i novčanu kazne od pet milijuna eura.

Sudovi u Španjolskoj ranije su za porezne utaje izrekli različite kazne brojnim nogometašima među kojima su i Lionel Messi, Javier Mascherano, Angel Di Maria, Radamel Falcao, Marcelo, Luka Modrić, Fabio Coentrao, Alexis Sanchez i Ricardo Carvalho, a novčano je kažnjen i Jose Mourinho

Megy M. /Foto:FaH/reuters

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije