Kategorije Magazin

DRAGO ĆOSIĆ: ‘Ne idem na more, štedim novce za kćer Emu ‘

Širi dalje

Glas koji nam je donio toliko veselja i ponosa, nogometni komentator Drago Ćosić, sletio je u Hrvatsku malo prije Vatrenih, a nakon što je shvatio da su mu na putu od Moskve izgubili kofer, umoran je otišao kući jer posljednjih 48 sati nije sklopio oka. 



Za sportskog novinara i komentatora Dragu Ćosića gledati zajedništvo naše reprezentacije iz prvog reda bila je prava privilegija i gušt. ‘Ne postoji riječi koje to mogu opisati. To mogu reći slobodno jer sam od prvog dana s reprezentacijom. Svi su bili kao jedna obitelj – od stožera, liječnika i svih koji su bili tamo.

Najteži trenutak je bio kad je iz reprezentacije izbačen Nikola Kalinić,

ali i to su svi preživjeli. Bila je to čista poezija’, kaže nam Drago Ćosić kojeg je 2016. Hrvatski zbor sportskih novinara proglasio najboljim novinarom.

Osim što su mu izgubili kofer na povratku, u Rusiji je već prvi dan imao nezgodu koja je ipak imala sretan završetak. U Kaliningradu mu je iz press-centra čim je stigao ukradena torbica s novčanikom i dokumentima, no nakon što su se ruske službe digle na noge i pregledale kamere, torbu je našao sa svim dokumentima.

‘Rusi su se digli na noge, a valjda se lopov ipak uplašio nakon cijele strke’, dodaje čovjek koji stoji iza projekta Svjetskog prvenstva, a koji je ulazak Vatrenih u finale proslavio pjesmom Hrvatskoj riječima:’H kao hrabra, R kao ratnička, V kao vatrena, A kao ambiciozna, T kao tvrdoglava, S kao stabilna, K kao karakterna i A kao atraktivna.’

S Vatrenima nije slavio nego se poželio odmora, a ljeto će provesti u Zagrebu hvatajući lakši tempo koji mu sad itekako treba.

‘Ne idem na more, cijeli mjesec ću biti u Zagrebu. Šetat ću psa i igrati tenis s Mićom Dušanovićem. Moram šparati novce jer mi na jesen moja kći Ema odlazi na studij u Lisabon. Velika je to stvar.’, ispričao je Drago Ćosić za Gloriju

Megy Matičić/ Foto:hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Drago Ćosić

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

5 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

11 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

12 sati prije