Kategorije Magazin

SVADBA KAKVU HRVATSKA NIJE VIDJELA: Slavonac i Kolumbijka vjenčali se u Osijeku

Širi dalje

Slavonska vjenčanja velike su svečanosti, festival pjesme i plesa, hrane i pića, nematerijalni spomenik tradicionalne kulture, ali svadba kakva je održana prošle subote u Osijeku ipak se rijetko viđa.



Slavonac Miroslav Kljajić i njegova supruga, Kolumbijka Julie Anna Fontal Gironza organizirali su slavonsko-kolumbijsko vjenčanje kakvo Slavonija u bogatoj povijesti nije doživjela.

Miroslav i Julie Anna vjenčali su osječkoj katedrali u subotu 9. rujna  uz tradicionalne kolumbijsko-slavonske nošnje, zastave i vatromet.

“Supruga je rodom iz Kolumbije, upoznali smo se u SAD-u gdje smo oboje radili za najveću kruzersku kompaniju na svijetu. Ona je liječnica, a ja sam barmen. Nakon dugih 12 godina lutanja, 42 proputovane države i 98 gradova odlučili smo se za stalni povratak u moju rodnu Slavoniju, u Osijek.”

Sretni mlednici vjenčali su su se u osječkoj katedrali sv. Petra i Pavla

Na vjenčanju je bilo 50ak  uzvanika među kojima su bile njihove obitelji, rodbina i najbliži prijatelji, a neki od njih su došli čak iz Tasmanije, Čilea, Kolumbije i SAD-a.

Miroslav Kljajić je prošle godine proglašen najboljim barmenom na svijetu. Osvojio je nagradu “Bartender of the Year” na natjecanju Cruise Cruise of Bacardi Legacy 2016. godine.

Prvo mjesto zaslužio je koktelom pod nazivom ‘Elixir Fizz’. Elixir Fizz sastoji se od Bacardi Carta Blanca rum, luke, sirupa od vanilije /majčine dušice, likera Prosecco i trešnje.

Foto:privatni album


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Vesna Pusić: DP je sigurnosno opasan za Hrvatsku. Milanović mora reagirati!

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirale je pregovore nakon izbora. Tvrdi da je domaća…

4 sata prije

Plenković: Načelno imamo 83 ruke, a Nina je suho zlato. Bit će u idućoj Vladi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a…

8 sati prije

Ministrica o uhićenju pomoćnika: Spriječili smo pokušaj prevare od 3.2 mil. eura

Nakon nove akcije EPPO-a u kojoj su uhićeni bivši pomoćnik ministrice, bivši dekan i bivši profesor…

10 sati prije