Kategorije Magazin

Kći bivšeg ministra briljirala u Milijunašu, samo je tri pitanja dijele do jackpota

Širi dalje

U ovotjednom izdanju kviza “Tko želi biti milijunaš?”  Ivana Polančec osvojila je 18.000 eura, a iduću emisiju zabavnog game-showa otvorit će odgovarajući na 13. pitanje. Na raspolaganju ima džoker pitaj publiku.



Ivana Polančec, inače nastavnica engleskog u osnovnoj školi i kći Damira Polančeca, na sva je pitanja odgovarala bez pomoći džokera. On joj je zatrebao tek na 11. pitanju koje je glasilo: Robespierre je bio istaknuti član koje grupacije koja se za revoluciju borila iz najviših klupa Konventa? A – kordeljera, B – žirondinaca, C – fejana ili D

– montanjara?

Iako je natjecateljica mislila kako je točan odgovor B – žirondinaca, zatražila je pomoć džokera “zovi”. Čim je čuo pitanje, džoker je rekao kako je Robespierre bio jakobinac, a od ponuđenih izabrao bi kordeljera ili montanjara pa je Ivana zatražila i drugog džokera.

Nakon džokera “pola-pola” ostali su fejani i montanjari. Stoga je Ivana kao konačan odgovor navela D – montanjara i osvojila 10.000 eura.

“Nazvani su po tome jer su sjedili u najvišim klupama Narodne skupštine. Robespierre je bio jakobinac i montanjar (brđanin)”, objasnio je Tarik.

Odgovor na 12. pitanje dala je bez džokera, a trebalo je reći Kako se zove slavna slika u čijoj pozadini visi još jedna slika:  Čaša apsinta, Američka gotika, Gola Maja ili Whistlerova majka.

Mlada Koprivničanka odlučila se za odgovor D, odnosno, Whistlerova majka,  simpatično se prisjetivši filma ‘Mr. Bean na praznicima’ (u kojem se spominje ta slika) i osvojila 18.000 eura.

Megy M. /Foto:

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

9 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

9 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

9 sati prije