Kategorije Magazin

Kolinda posjetila Hercegovinu, a u intervjuu otkrila: “Više nisam ranjena vučica”

Širi dalje

Kolinda Grabar-Kitarović, članica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i bivša predsjednica Republike Hrvatske, objavila je u srijedu u večernjim satima na svom službenom Facebook profilu niz fotografija s hodočašća u Međugorje.



– Hodočašće Gospi u Međugorje, uz molitvu za obitelj, prijatelje i Domovinu! Predivan vikend s prijateljicama u prekrasnoj Bosni i Hercegovini – napisala je Grabar-Kitarović. Na Facebooku je otkrila da je osim Međugorja posjetila i Mostar, Masnu Luku, Blidinje i Kupres.

Bivša je predsjednica objavila 20 fotografija s hodočašća, a njezina je objava za manje od  dva sata  prikupila preko 2000 reakcija i mnoštvo pozitivnih komentara.

Pratitelji su je prvenstveno obasuli srcima i cvijećem, a oni rječitiji su je prozvali “ženom za sva vremena”. Korisnice su istaknule da je bivša predsjednica “prezgodna”, “prekrasna” te “prelijepa”.

Hodočašće Gospi u Međugorje, uz molitvu za obitelj, prijatelje i Domovinu!
Predivan vikend s prijateljicama u prekrasnoj 🇧🇦
#Međugorje #Mostar #MasnaLuka #Blidinje #Kupres

Objavljuje Kolinda Grabar-KitarovićSrijeda, 1. veljače 2023.

Bivša predsjednica u intervjuu za Gloriu je otkrila zašto je na javnim nastupima ne prati suprug Jakov.

– Nije se volio, a ni dandanas se ne voli eksponirati. Nije osoba koja želi javnu pozornost, ali je svoj posao izvrsno odrađivao i u tome uživao. Kad sam bila veleposlanica u SAD-u, učlanio se u razne klubove supružnika diplomata i američkih dužnosnika te stvarao brojna poznanstva.

Bio je, primjerice, dobar sa suprugom šefa CIA-e pa je posjetio sjedište u Langleyju. Vjerojatno je uživao u činjenici da je jedan od rijetkih muškaraca u tom ženskom društvu, a kolegice i kolege su ga jako voljeli. Mnogo se trudio i radio, a najviše na humanitarnim inicijativama.

I kad sam bila predsjednica, dužnost domaćina supružnika nekog dužnosnika shvaćao je vrlo ozbiljno. Mnogo se pripremao, informirao i sudjelovao u kreiranju programa. Ne zna se mnogo o tome zato što je samozatajan i ne želi da se o njemu govori. Mnogi su ga molili za intervjue, ali bio je principijelan i nikad nije pristao”, ispričala je Kolinda.

“Ja živim po svom, što mi donese svaki dan, sama i svoja, nikom se ne opravdavam. Samo što više nisam ranjena vučica. Sada sam neovisna i svoja. Nisam članica ni jedne stranke i radim ono što doista volim”, izjavila je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Gloriu.

Otkako je završila mandat predsjednice manje se medijski eksponira, a sada je članica Međunarodnog olimpijskog odbora, a u sklopu toga putuje svijetom i prisustvuje na raznim konferencijama i sastancima.

Grabar-Kitarović je predsjednica Hrvatske bila od 2015. do 2020. godine, a 2020. je izabrana za članicu MOO-a.

MOO je već 2021. godine objavio da je Grabar-Kitarović izabrana predsjednicu Povjerenstva MOO-a za nadzor izbora budućeg domaćina Olimpijskih igara.

Grabar-Kitarović je na toj dužnosti zamijenila Norvežanku Kristin Kloster Aasen koja je podnijela ostavku nakon što je izabrana u Izvršni odbor (EB) MOO-a.

Megy M. /Foto. Facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vučemilović: “Oni su dva puta doveli HDZ na vlast pa ih nitko nije zvao žetonima”

Sve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji se još ne znaju. Tko će je…

11 minuta prije

Vrkljan pisao Grbinu: Raskrinkao sam tvoju podavlu “desnim strankama”

Nakon što ga je prozvao na press konferenciji Milan Vrkljan bivši saborski zastupnik, uputio je…

1 sat prije

Alen Vitasović ogorčen na Hajduk: “Hvala Ti ča mi svako lito s*ebeš”

Nakon poraza od Varaždina  na Poljud, Alen Vitasović poslao je vrlo ljutitu poruku splitskom nogometnom…

10 sati prije