Kategorije Magazin

Meri Cetinić: “Najmoćni komentar o uspjehu Hrvatske je post jednog Nijemca…”

Širi dalje

Najvrjedniji komentar koji sam pročitala do sada, među morem komentara o uspjehu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, je komentar jednog Nijemca, napsila je Meri Cetinić na svom fb profilu.



Komentar spomenutog Nijemca u nastavku:

“Hrvatski nogometaši su zvijezde s ljudskim licem i naličjem, jednostavni, skromni koji se radosno i ponosno vraćaju među navijače, koji se zahvaljuju svakom pojedincu za podršku i uzvraćaju punim srcem, koji se ponose svojim navijačima kao i navijači s njima….

Jedna mala nacija, ne srami se drugog mjesta, ne krivi, ne psuje, ne očajava, ne optužuje, ne diže se u visine, ne napuhuje se….

Ona radosno dočekuje svoju momčad, zahvalna za sve što su učinili u ime nacije, zahvalna za sve sate strepnje i navijanja, zahvalni što su jednostavno bili tu i dio sportskog velikog natjecanja, ponosni na njih kao da su im donijeli sve zlato ovoga svijeta i priređuju im doček kakav svijet nikada nije vidio…..

I svijet je zastao na trenutak, svijet je ostao bez teksta….

Nikada do sada još niti jedna momčad nije uspjela zagrijati srca cijelog svijeta i stoga s pravom nose naslov titule prvaka koja je osvojila naša srca….

Oni su nam pokazali što je sport: čast, poštovanje drugih, respekt, neumorna borba na terenu do kraja, snaga volje, zajedništvo, ponos, radost, jednostavnost, poniznost, prihvaćanje i što su uistinu prave zvijezde u sportu….

Takav bi trebao biti sport: Fešta, a ne brutalni obračun hladnih proračunatih profesionalaca, zahvalnost na sudjelovanju na jednom ovakvom turniru, zahvalnost biti drugi…

Kad vlastita momčad izgubi onda ili ne pratiš više natjecanje i u vijestima čekaš rezultat, ili neka druga momčad mora ponuditi nešto spektakularno da bi ostao kao gledatelj prisutan do kraja…

Hrvatska nam je ponudila ono što nitko nije očekivao ni u snu i osvojila svijet, osvojila srce svijeta!

Hvala Hrvatska!”

MP/foto:pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Meri cetinić

Najnovije

Vučemilović: “Oni su dva puta doveli HDZ na vlast pa ih nitko nije zvao žetonima”

Sve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji se još ne znaju. Tko će je…

20 minuta prije

Vrkljan pisao Grbinu: Raskrinkao sam tvoju podavlu “desnim strankama”

Nakon što ga je prozvao na press konferenciji Milan Vrkljan bivši saborski zastupnik, uputio je…

1 sat prije

Alen Vitasović ogorčen na Hajduk: “Hvala Ti ča mi svako lito s*ebeš”

Nakon poraza od Varaždina  na Poljud, Alen Vitasović poslao je vrlo ljutitu poruku splitskom nogometnom…

10 sati prije