Kategorije Magazin

Novak Đoković kao Tom Hanks u filmu ‘Terminal’

Širi dalje

Novak Đoković zapeo je na aerodromu u Melbourneu kao Tom Hanks u filmu “Terminal”.  Vizu za ualazak u Austaliju nije dobio, ali  u nije žutno deportiran dok se ne riješe zahtjevne procudere i žalbeni postupak.



“Pravila su jednaka za sve za sve”, prenose Sunrise izjavu ministra Hunta, koji je potvrdio da “necijepljena teniska zvijezda Novak Đoković biti poslana natrag nakon što mu je ukinuta viza za ulazak u zemlju”.

Australski ministar dao je logično objašnjenje – nitko ne može biti iznad zakona.

“Ako Australci moraju pokazati certifikate o cijepljenju za ulazak u kafić i restoran, a kamoli za ulazak u državu. Ako nisu ispunjeni uvjeti, onda trebaju biti tretirani kao i svi ostali. Teška odluka, ali ponavljam zakon mora biti jednak za sve”, jasan je Hunt  koji je potvrdio da će Đoković biti poslan natrag nakon što mu je ukinuta viza za ulazak u zemlju.

Đoković se žalio na zabranu ulaska u zemlju, a Australski sud odgodio je odluku o žalbi odgodio do ponedjeljka u 10 sati po lokalnom vremenu, objavila je u četvrtak novinska agencija Tanjug.

Đoković tako sigurno neće biti deportiran. Točnije, tako će biti barem do ponedjeljka do 16.00 sati. Branitelji su složni u tome da treba uložiti sav napor i da se moraju poduzeti svi mogući koraci kako bi se konačno ročište moglo održati što je efikasnije moguće.

Đokoviću je po slijetanju u Melbourne odbijen zahtjev za vizu te mu je priopćeno da će biti deportiran iz Australije. To su mu rekli nakon što je šest sati proveo u sobi na aerodromu s policajcima.

Mediji su objavili da je kroz to vrijeme bio bez mobitela, no australska granična policija je objavila da je cijelo vrijeme imao mobitel

Australske granične vlasti  (Australian Border Force – ABF) objavile su službeno priopćenje povodom odbijanja vize Novaku Đokoviću:

– ABF će se i dalje brinuti da svi koji dođu na granicu zemlje ispunjavaju ono što nalažu naši zakoni.

– ABF može potvrditi da gospodin Đoković nije dostavio adekvatne dokaze kako bi ispunio uvjete za puštanje u Australiju, zbog čega mu je poništena viza.

– Sve osobe koje nisu rezidenti Australije i nemaju valjanu ulaznu vizu,ili im je viza ukinuta, bit će zadržane i potom deportirane iz zemlje.

– ABF također može potvrditi da je gospodin Đoković tijekom pritvora imao pristup mobitelu – stoji u službenom priopćenju.

Đoković još se nije oglasio o svemu, ali napravio je ono što pokazuje da, bez obzira na žalbu ili drugu aplikaciju za vizu, neće braniti naslov na Australian Openu. Sa službene stranice izbrisao je Australian Open kao idući turnir.

Megy M. /Foto: press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

17 minuta prije

Dramatičan apel P.E.N. centra: “Vučić, Dodik i SPC pripremaju rat! Zabrinuti smo”

Potaknuti posljednjim događanjima na području Zapadnog Balkana, članovi Međunarodnog P.E.N. centra, pisci s područja bivše…

1 sat prije

Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra Marija Banožića

Nakon šest mjeseci općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra obrane…

1 sat prije