Kategorije Magazin

Osam kandidata za ravnatelja HRT-a, novi šef praktički je već odabran

Širi dalje

NA NATJEČAJ za glavnog ravnatelja HRT-a pristiglo je devet prijava, a odbijena je kao nevaljana samo ona HRT-ova novinara Ivice Zadre jer nije dokazao 10 godina radnog iskustva na odgovornim poslovima



Valjane prijave pristigle na natječaj su aktualnog v.d. glavnog ravnatelja Blage Markote, bivše ravnateljice HRT-ove Produkcije Sanje Ivančin, bivšeg glavnog ekonomista HRT-a Ante Rončevića, nekadašnjeg šefa HRT-ove Tehnologije Kazimira Bačića, bivšeg v.d. glavnog urednika HTV3 Krešimira Čokolića, povjesničara Josipa Jurčevića, bivšeg šefa Scenografije HRT-a Ante Sarjanovića i Mirele Despot, bivše šefice HRT-ove Prodaje.

Nadzorni odbor svu će dokumentaciju zajedno sa svojim mišljenjem uputiti saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije. Oni će potom obaviti razgovore s kandidatima te Saboru podnijeti prijedlog imenovanja.

Natječaj koji je bio raspisan 1. prosinca 2016., a nakon što je Nadzorni odbor HRT-a utvrdio valjanost prijava poslat će ih  saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije. Taj saborski Odbor bi nakon toga trebao obaviti razgovore s kandidatima koji ispunjavaju uvjete za glavnog ravnatelja HRT-a i Hrvatskom saboru predložiti kandidata na glavnog ravnatelja HRT-a

Glavnog ravnatelja HRT-a imenuje Sabor većinom glasova, a ne bude li imenovan u 45 dana od isteka roka za predaju prijava, natječaj se poništava.

Ne bude li nepredviđenih okolnosti novi ravnatelj HRT-a praktički je već odabran i može nastaviti radio trenutni posao.

MP/Foto:

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Čabraja: Rijeka se bori za titulu, a nama je utakmica važnija nego Rijeci

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, najavio je utakmicu protiv Rijeke, vodeće momčadi prvenstva. Utakmica je važna…

18 minuta prije

Raspudići ostaju bez novca iz Sabora, ali ima štos da Mostu uzmu 532.000 eura

Nakon najave da napuštaju Most i prelaze u nezavisne zastupnike, bračni par Raspudić, Marija Selak…

1 sat prije

Zlatna Barbara Matić. Dvostruka svjetska, sada je i europska prvakinja

Najbolja hrvatska judašica i dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić osvojila je svoju prvu zlatnu medalju…

12 sati prije