Kategorije Magazin

Skandal u Australiji: TV kuća političarki povećala grudi, ona ih napala za seksizam

Širi dalje

Australski informativni kanal 9 News našao se na meti kritika nakon što objavio fotošopiranu fotografiju zastupnice Georgie Purcell na kojoj su joj povećali grudi i otkrili dio trbuha.



Zastupnica je objavila originalne i izmijenjene fotografije na društvenim mrežama.

“Primijetite povećane grudi i odjeću koja više otrkiva. Ne mogu zamisliti da se ovo dogodi muškom zastupniku”, komentirala je Purcell. TV kuća se ispričala i dodala da je za to kriva “automatizacija pomoću Photoshopa”.

Georgie Purcell je najmlađa žena u australskom parlamentu i često je upozoravala na “konstantnu seksualizaciju i objektivizaciju” s kojom se suočavaju žene u australskoj politici.

Govoreći za BBC, zastupnica je kazala kako je bilo neugodno vidjeti svoje tijelo izmijenjeno na TV-u iz vlastitog doma. Drugi političari i javnost također su ogorčeni.

“To nije način da se predstavlja bilo koja žena, a kamoli žena koja ima položaj u javnoj službi”, komentirala je premijerka savezne države Victorije Jancinta Allan, koja je i sama prošle godine bila prikazana gola u novinskoj karikaturi.

“Kao što je uobičajena praksa, slika je promijenjena u veličini kako bi odgovarala našim specifikacijama. Tijekom tog procesa, automatizacija koju je napravio Photoshop stvorila je sliku koja nije bila u skladu s originalom”, rekao je šef 9 News Melbournea Hugh Nailon u izjavi u utorak.

Međutim, glasnogovornik Adobea, tvrtke koja stoji iza Photoshopa, je rekao: “Svaka promjena ove slike zahtijevala bi ljudsku intervenciju i odobrenje.”

Iako je prihvatila ispriku TV kuće, Purcell je rekla da ije skeptična je prema njihovom objašnjenju.

Također, zastupnica je dugo bila meta seksističkog zlostavljanja nakon što je ranije govorila o tome da je radila kao striptizeta kako bi se uzdržavala tijekom studija prava.

Megy M. /Foto: X


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Preminuo Slobodan Ljubičić Kikaš, najbliži Bandićev suradnik

U Zagrebu je u 66. godini preminuo Slobodan Ljubičić Kikaš, nekad najbliži suradnik bivšeg zagrebačkog…

31 minuta prije

Stanišićev gol na Bayerov povijesni rekord. Klub mu zahvalio na hrvatskom

Josip Stanišić još je jednom postao junak Bayer Leverkusena pogotkom u 97. minuti susreta. Ušao…

37 minuta prije

Prosječna plaća u Zagrebu u veljači je bila 1.439 eura

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za veljaču…

1 sat prije