Kategorije Magazin

Stublić je dobro zaradio! Otkriveno koliko je SDP platio za pjesmu ‘Rijeke pravde’

Širi dalje

Koalicija Rijeke pravde, koju predvodi SDP, objavila je izvještaj o financiranju promidžbe iz kojeg je vidljivo da je u 25 dana potrošila gotovo 1,1 milijun eura, što je nešto više od polovice iznosa koji se može potrošiti na promidžbu u deset izbornih jedinica.



Iako u jučerašnjem razgovoru za tportal Jura Stublić nije želio otkriti koliko je inkasirao od autorskih prava za korištenje pjesme ‘Rijeke pravde‘ u kampanji, pravdajući to klauzulom u ugovoru, iz izvještaja je vidljivo da se radi o ukupno 23.275 eura

za period od 1. do 15. travnja.

Naime izvještaji su podneseni za deset izbornih jedinica i u svakoj je navedeno da je Stubliću za hit napisan 1984. godine isplaćeno po 2327,50 eura, što nam je potvrđeno i u SDP-u.

Pjesma ‘Rijeke pravde’, kao i ostatak materijala s albuma ‘Signali u noći’, nastala je u četrdesetak ljetnih dana na otoku Olibu, gdje je grupa Film radila na njemu, a objavljen je u proljeće 1985. godine.

‘Rijeke pravde’ otvaraju spomenuti album, zadnji koji je potpisan samo imenom benda. Nakon toga Film se razišao, a Stublić je krenuo dalje kao Jura Stublić i Film.

Osim koalicije prevođene SDP-om, Stublićevu pjesmu ‘Dobre vibracije’, s albuma ‘Zemlja sreće’ iz 1989. godine, prije koji dan na skupu u Maksimiru puštao je HDZ.

Stublić nam je potvrdio da ga za dozvolu nisu pitali, ali i dodao da ‘svaka stranka može povremeno odsvirati neku njegovu pjesmu jer njegove pjesme mogu pozitivno utjecati na političare i njihove sljedbenike da bolje rade u korist Hrvatske i njenih građana’.

“No za svako korištenje ozbiljnijeg opsega potrebno je zatražiti dozvolu autora”, rekao je jučer Stublić.

Iz HDZ-a su naveli da oni sve pjesme koje se emitiraju s play liste nakon događaja uredno prijavljuju ZAMP-u, za što plaćaju naknadu.

D.M. /Foto: Promo


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

6 sati prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

11 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

11 sati prije