Kategorije Magazin

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Širi dalje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski mediji.



Prema informacijama BFMTV-a, trenutno se nalazi u jednoj pariškoj policijskoj postaji na ispitivanju. Optužile su ga dvije žene, a događaji su se, prema njihovim tvrdnjama, odvili 2014. na setu Le Magicien et les Siamoisa, Jeana-Pierrea Mockyja i 2021. na setu Volets vertsa, Jeana Beckera.

Gérard Depardieu od prvih optužbi negira krivnju i tvrdi da je žrtva “medijskog linča”.

U siječnju ove godine jedna je žena podnijela tužbu protiv glumca za seksualni napad prije 10 godina na snimanju filma Le Magicien et les Siamois. Žena, koja želi ostati anonimna, u vrijeme incidenta imala je 24 godine. Radila je kao asistentica i optužuje slavnog glumca da je dirao njezine intimne dijelove, uz prostačke primjedbe.

Prije toga Depardieua je za slično ponašanje optužilo još 13 žena. Optužbe su iznijele glumice, šminkerice i produkcijsko osoblje, od kojih su neke žene govorile anonimno, a navodno se uznemiravanje dogodilo tijekom snimanja 11 filmova između 2004. i 2022.

Glumac je 16. prosinca 2020. i službeno optužen za silovanje i seksualni napad povezan s tužbom koju je 2018. podnijela Charlotte Arnould. Slučaj je prethodno odbačen 2019. godine zbog nedostatka dokaza, ali je ponovno otvoren 2020. godine, a kaznene prijave podignute su u prosincu.

Putin mu da rusko državljanstvo

Depardieu je glumio u brojnim francuskim filmovima, postavši slavan 1974. godine s filmom Going Places, a međunarodno priznat 1990. godine s engleskom komedijom Zelena karta. Za tu ulogu je osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca.

U karijeri ostvario sedamdesetak uloga, a posebice se iskazao kao Obelix u filmovima o Asterixu i Obelixu.

Uloga u francuskom filmu Cyrano de Bergerac iste godine donijela mu je nagradu za najbolju mušku ulogu na filmskom festivalu u Cannesu, i nominaciju u kategoriji najbolje glavne uloge na Oscarima 1990. godine.

Godine 2013. ruski predsjednik Vladimir Putin ponudio je Depardieuu rusko državljanstvo. Glumac je osobno od Putina primio novu putovnicu u rezidenciji ruskog čelnika na crnomorskoj obali.

Megy M. /Foto: WENN.com


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Europska komisija objavila dobru vijest za Hrvatsku: Drugi ste najbolji u EU

Europska komisija u srijedu je u proljetnim ekonomskim prognozama znatno povisila procjenu rasta hrvatskog gospodarstva…

1 sat prije

Penava predstavio tri ministra koje DP šalje u Plenkovićevu vladu

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, na konferenciji za medije predstacio je DP-ove kandidate za novu…

1 sat prije

Atentator na premijera Roberta Fica je književnik Juraj Cintula

Atentator na slovačkog premijera Roberta Fica je 71-godišnji književnik Juraj Cintula, piše slovački portal SME.…

2 sata prije