Kategorije Magazin

VIDEO: Poslušajte ministrovu izjavu koja je proglašena seksističkom

Širi dalje

MINISTAR zdravstva Milan Kujundžić posjetio je KB Dubrava, gdje se osvrnuo upravo na slučaj ovog ortopeda. Pohvalio je bolnicu zbog primjene sankcija protiv tog liječnika, a samo koju minutu prije te izjave pred kamerama Nove TV izrekao je rečenicu koja je proglašena seksističkim ispadom.



Dok je išao prema novinarima, susreo se s ravnateljem bolnice uz kojeg je bila i sestra, a Kujundžić mu je pritom rekao: ‘Lako je tebi kad imaš mladu i lipu glavnu sestru.”

Nakon toga se obratio novinarima i rekao da žali zbog slučaja neprofesionalnog i vulgarnog ortopeda i pohvaljuje upravu bolnice koja je ‘provela slučaj do kraja i primijenila primjerene sankcije’.

 

Novinari su ga pitali je li i on, dok je bio ravnatelj te bolnice, štitio ovog liječnika od otkaza, a ministar je odgovorio da to nije točno. Sve je nazvao spinovima i insinuacijama.

‘Liječnike ne smjenjuje ravnatelj, niti im presuđuje. Tada je bila komisija koja je na osnovu dokaznog materijala donosila sankcijske mjere. Ravnatelji i prije i poslije mene su primjenjivali sankcijske mjere sukladno dokaznom materijalu koji su imali’, rekao je Kujundžić.

I bivši ministar ‘volimo sestre u pripijenom’

I bivši ministar zdravstva Siniša Varga poznat je po jednom seksističkom ispadu koji se dogodio 2015. godine, kad je Varga na dodjeli zahvalnica za najliječnika i najsestru rekao ‘Volimo da su sestre u pripijenom’. Kasnije se zbog toga i ispričao, no ipak je sve podiglo javnost na noge pa se tada tražila čak i njegova ostavka, prije svega iz redova HDZ-a.

MP/foto:pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

VANDALIZAM! Hrvatski dom u Footscrayu išaran četničkoim znakovljem

Korisnik Twittera journovox69 objavio je dvije fotografije Hrvatske kuće u Melbourneu koja je išarana četničkim…

4 sata prije

Glasnogovornik Vlade: Blizu smo dogovora, u utorak je moguć obris nove većine

U Vukovaru je u petak održan neformalni sastanak predstavnika HDZ-a i Domovinskog pokreta na kojem…

4 sata prije

NESLUŽBENO: HDZ i DP u Vukovaru, Plenković dogovorio 80 ruku

Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako…

5 sati prije