BH policija istražuje je li Sanader dao Ljubiću 1,3 milijuna kuna

Širi dalje

Državna agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) počela je prikupljati podatke koji bi trebali pokazati je li stranka HDZ 1990. odnosno njen bivši predsjednik Božo Ljubić doista dobio milijun i 300 tisuća kuna iz “crnih fondova” kojima je preko Mladena Barišića upravljao bivši hrvatski premijer i predsjednik HDZ Ivo Sanader, potvrdila je glasnogovornica SIPA-e Željka Kujundžija.



“To je faza prikupljanja podataka, a nakon toga će uslijediti njihova obrada i eventualno produbljivanje saznanja”, izjavila je Kujundžija.

Glasnogovornica krovne policijske agencije u BiH je pojasnila kako je temelj za ove predistražne radnje svjedočenje bivšeg HDZ-ova rizničara Barišića na suđenju Sanaderu u slučaju “Fimi medija”.

Barišić je u svom iskazu ustvrdio kako mu je Sanader osobno naložio da za potrebe HDZ 1990. osigura 1,2 milijuna kuna i da taj novac preda Boži Ljubiću.

SIPA je ovaj slučaj počela istraživati sukladno standardnim procedurama kojih se pridržava prikupljajući informacije iz različitih izvora pa i medija.

Kujundžija je kazala kako će, budu li prikupljene informacije koje ukazuju na počinjenje kaznenog djela, o tome izvijestiti Tužiteljstvo BiH koje će onda odlučiti o eventualnoj daljnjoj istrazi.

MP/Foto:FNA


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

8 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije