Kategorije NaslovnaVijesti

Branitelji predsjedniku: Na razgovor ste nam poslali sitnog džepara Vinka Kovačića

Širi dalje

Branitelji su u Savskoj,  pod šatorom pred zgradom Ministarstva branitelja, organizirali okrugli stol  “100 posto za Hrvatsku u pronalasku rješenja” na koji su pozvali predsjednika države, šefa Sabora i premijera.

Predsjednik Sabora Josip Leko i šef države Ivo Josipović poslali su izaslanike, a Milanović pismo koje se branitelji izviždali. Posebno onaj dio  gdje  piše da podržava ministra Matića.

U ime predsjednika Sabora okruglom stolu nazočila je Đurđica Pralas koja je izrazila zadovoljstvo što će u četvrtak branitelji doći u Sabor i tamo nastaviti dijalog kako bi našli rješenje njihovih problema.

Predsjednik Josipović, koji je branitelje  posjetio u društvu savjetnika za nacionalnu sigurnost Saše Perkovića, (sugerirajući time da su branitelji sigurnosni problem ove države) a na okrugli stol poslao je povjerenika za branitelje Vinka Kovačića. Kovačić je izrazio sućut zbog smrti braniteljice Nevenke Topalušić. Rekao je i da će njihove poruke prenijeti i predsjedniku Josipoviću rekavši da su branitelji uvijek dobro došli u Uredu predsjednika.

Okrugli stol izazvao je velik interes branitelja i drugih građana, jer je Savska cesta za vrijeme njegova održavanja bila zatvorena za sav promet. Zbog izostanka pozvanih – premijera, predsjednika i šefa Sabora – okrugli stol vrlo brzo se pretvorio u konferenciju za novinare predsjednika Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida prve skupine Đure Glogoškog. Branitelji ne odustaju od svojih zahtjeva, traže smjene i ustavni zakon. Najavili su da će u četvrtak u 12 sati, u povorci na štakama i u kolicima, doći u Hrvatski sabor.

Iznijevši još jednom zahtjeve za smjenu ministra Matića i njegove ekipe, Glogoški je ponovio da braniteljima nisu u prvom planu materijalna prava, nego da više nikada neće dopustiti podcjenjivanje onih koji su stvarali hrvatsku državu. Zahvalio je svim braniteljima, Zagrepčanima, Hrvatima iz dijaspore i svima koji donacijama i potporom pomažu da funkcioniraju u šatoru ispred Ministarstva branitelja:



“Kako je njima teško doći do nas, stopostotni invalidi će doći do Sabora”, poručio je Glogoški te pozvao branitelje da ne dižu ruku na sebe: “Za svaki drugi izgubljeni život, bolest koja se bude dogodila hrvavtskom branitelju – smatrat ćemo odgovornima one koji nemaju razumijevanja, dodao je.

Zanimljivo je bilo promatrati susret Vinka Kovačaća s braniteljima, čak i bivšim pripadnicima iste postrojbe. Pružao je ruke, pokušao se pozdraviti s njima, a oni su okretali leđa izbjegavajući ga: “Odjebi, bivši prijatelju”, “Srami se i ti i tvoj predsjednik”, “Koga nam  predsjednik poslao, džepara i kokošara”, samo neki od komentara na Vinka Kovačića, povjerenika za branitelje predsjednika Ive Josipovića.

( D. Lukić, Maxportal)


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije