ČARLIJE UBOJICE OSUĐENE NA 255 GODINA STROGOG ZATVORA

Širi dalje

SUD u Río Grande del Norte, saveznoj državi na sjeveroistoku Brazila, osudio je pet muškaraca i jednu ženu na ukupno 255 godina zatvora za ubojstvo hrvatskog državljanina Ante Stanića, poznatog kao Čarli, i švedskog državljanina Faika Nekića podrijetlom iz BiH, opljačkanih i ubijenih prošle godine.



Tijela 57-godišnjeg  Stanića, Hrvata iz Tomislavgrada i 78-godišnjeg Nekića pronađena su 8.ožujka 2014. u kući na plaži Genipabu blizu grada Natal. U kuću uz Atlantski ocean upala im je banda pljačkaša nakon čega su pronađena tijela svezanih ruku i nogu s najlonskim vrećicama na glavi, plahtama omotanima oko vrata te smotuljkom u ustima.

Napadači su ukrali njihov unajmljeni automobil te osobne vrijednosti, a osumnjičeni za taj pohod uhićeni su dvanaest dana kasnije, 17.ožujka.

“Bili su ondje s namjerom izvršenja više od jedne pljačke, potpuno svjesni svojih radnji koje su izvršili slobodnom voljom. To potvrđuje prisilno zatvaranje usta žrtvama, nasilni napad koji je žrtvama nanio tešku fizičku i psihičku patnju, a napad je uključivao i stavljanje plastične vrećice na glavu što je doprinijelo mehaničkom sprječavanju disanja”, navedeno je u presudi objavljenoj na internetskoj stranici suda države Rio Grande do Norte

.

Sudac Gustavo Marin osudio je u ponedjeljak djevojku Ariani Mandu de Souza, koja u vrijeme napada nije bila napunila 21 godinu, na zatvorsku kaznu od 47 godina, a toliko je dobio i Renato de Souza Celina.

Fernando Luiz do Nascimento osuđen je na 48 godina i četiri mjeseca zatvora zbog pljačkaškog napada, poticanja maloljetnika na zločin te posjedovanja ilegalnog oružja korištenog protiv žrtava.

Danilo Lima da Silva i Fabio Henrique da Silveira Mendona dobili su kazne od 46 godina.

“Način djelovanja bande bio je podjela zadataka. Fernando, Ariani i Fabinho držali su, napali i ubili žrtvu Antu Stanića. Danilo i Renato su držali, napali i ubili Faika Nekića”, stoji u presudi.

Posljednji osuđeni Aluizio Azevedo Silva, koji im je pomagao, osuđen je na 20 godina i osam mjeseci. Sudac je odbio mogućnost da se žale na kazne sa slobode.

Mediji su prošle godine pisali kako su Stanić i Nekić organizirali zabavu u atraktivnoj kući na plaži, u kojoj je živio Stanić, na koju su pozvali nekoliko žena od kojih je jedna pustila ubojice u kuću. To je, čini se, bila maloljetna prostitutka Ariani Mandu de Souza.

MP/FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

53 minute prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

4 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

5 sati prije