Evo zašto je Dubravka Šuica iz HDZ-a političar kakvog Hrvati preziru

Širi dalje

HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu Davor Stier i Dubravka Šuica, nakon što je Tomislav Karamarko dao ostavku, snažno su podržali kandidaturu Andreja Plenkovića za novog predsjednika stranke i izrazili spremnost pomoći u transformaciji HDZ-a u modernu, demokršćansku stranku.

– Podržavam Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a i s njim ću naravno raditi na razvoju HDZ-a u smjeru moderne demokršćanske stranke. Mislim da HDZ-u treba lider kojemu će hrvatski građani vjerovati i koga će izabrati za premijera na sljedećim izborima, najvjerojatnije u rujnu – izjavio je u Bruxellesu Davor Stier.


Istog je stajališta i Dubravka Šuica.

– Podržavam Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a ne samo zato što ima liderske sposobnosti nego i zato što je uključiva osoba, to je bitan podatak o njemu – kazala je Šuica.

I Šuica i Stier vjeruju da će Plenković pobijediti na izborima za predsjednika stranke po načelu “jedan član, jedan glas”, a da onda nakon parlamentarnih izbora treba raditi na daljnjem otvaranju i izgradnji stranke.

Šuica je naznačila kako je “situacija u državi ubrzala demokratizaciju stranke” i da vjeruje da će “s Plenkovićem kao predsjednikom HDZ-a to ići u pravom smjeru”.

Šuica je kazala da je osnovni problem kod sadašnjeg vodstva stranke bio nedostatak komunikacije unutar stranke.

– Nisu se uvažavala različita stajališta, taj autokratski sistem nije se pokazao dobrim. Ljudi moraju moći slobodno govoriti, ja se za to zauzimam bez pretenzija da uopće sudjelujem u bilo kakvoj vlasti ali želim pripomoći jer osnovni razlog za osnivanje HDZ-a bila je sloboda, demokracija i sloboda govora. To je u nekim trenucima bilo zapriječeno, pa čak i naše dobronamjerno pismo našim saborskim kolegama naišlo je na otpor vrha stranke – rekla je Šuica.

I ona smatra da je rušenje Oreškovićeve vlade bila pogreška.

– Mislim da je rušenje vlade bio loš potez. Imali smo 14 ministarstava, a šest ministara je bilo iz Mosta, koji su također naši prijatelji i kolege. I ovdje u Europskoj pučkoj stranici im je stalo da HDZ ima vladu, demokršćansku i narodnjačku. Sada moramo resetirati situaciju. Andrej Plenković je osoba koja razumije i europski, međunarodni hrvatski element,  on se dovoljno profilirao i mislim da je u pravoj životnoj dobi i stoga ne vidim razloga da ne bude podržan od svih slojeva HDZ-a – rekla je Šuica izrazivši nezadovoljstvo činjenicom da na prošlim izborima na stranačkoj listi HDZ-a nije bio dovoljno žena.

– Na listama nije bilo dovoljno žena, a to nije odraz hrvatskog društva jer nije točno da se žene ne žele uključiti – kaže Šuica.

Za Šuicu će njeni poznavatelji  često reći da je uvijek spremna ”priskočiti upomoć pobjedniku”,  da od političkog znanja ima samo naknadnu pamet, blaćenje poraženih i pohvala pobjednicima. A normalni ljudu uvijek preziru i mrze takvo ponašanje.

Kad ju je Karamarko stavio na listu za europarlamet onda nije vladao autokratski, nego je bio dragi i voljeni predsjednik.

 M. Marković/Hina/Foto: Flicrk.Com


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

4 sata prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

10 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

10 sati prije