Gori su od Hrvatske: U policijskoj postaji Ljubljana još visi slika diktatora Tita, Leljak odbio dati iskaz

Širi dalje

ROMAN LELJAK, publicist i istraživač ratnih zločina Komunističke partije, danas je pozvan u Policijsku postaju Ljubljana, ali je odbio je dati iskaz jer je u prostoriji bila velika slika komunističkog  diktatora Josipa Broza Tta



Prije nekoliko mjeseci  Leljak je svjedočio u Narodnoj skupštini Slovenije pred  Komisijom za kontrolu sigurnosnih i obavještajnih službi gdje je predstavio otkrića o bivšoj Službi državne sigurnosti Udbi. Pred članovima parlamenta naveo je kako je slovenska Udba nekoliko godina prije osamostaljenja Slovenije kupila ubojita sredstva u obliku olovke s kojom potajno može ubiti ljude. Jedan primjerak pokazo je javno u Skupštini

Slijedila je kaznena prijava. Zbog svjedočenja kazneno ga je prijavio Milan Brglez

, ekstremni ljevičar, predsjednik Narodne skupštine, pa je Leljak danas pozvan na ispitivanje u policijsku postaju u Ljubljani.

A tek tu je slijedilo iznenađenje. U službenim prostorijama policije u Ljubljani, gdje je Leljak primljen na razgovor, na zidu je visila slika komunističkog dikatora Josipa Broza.

Leljak je bio šokiran, policijskim istražiteljiima je rekao da u prostoru gdje se slavi simbol totalitarnog režima, neće dati nikakve izjavu.

Nakon što je dio medija u Sloveniji prenio izjave Romana Leljaka iz policije je stigla obavijest da je slika komunističkog diktatora uklonjena. Objavili da je je riječ o plakatu – pozivnici na proslavu Titova rođendana 25. svibnja, a ne slika koja je zaostala iz komunističkih vremena.

Naglasili su da službene prostorije moraju biti neutralne i ne smiju sadržavati slike ili druge predmete koji bi mogli vrijeđati ljudska uvjerenja i osjećaje te da će pismeno obavijestiti sve policijske postaje u zemlje da takve sadržaje uklone.

S fotografije koju smo dobili od kolega iz Ljubljane vidi se da je riječ o plakatu iz 2011. i da policijskim šefovima plakat komunističkog dikatoara nije smetao više od četiri godine.

M.Marković/Foto:R Leljak


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi ROMAN LELJAK

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije