Kategorije HrvatskaNaslovna

Htjeli su nas linčovati: Na Baščaršiji brutalno pretučena šestorica bajkera iz Srbije

Širi dalje

Petoricu članova Moto kluba “Čoper“ iz Čačaka pretuklo je pored Begove džamije u Sarajevu 30-ak ljudi, koji su u toj tuči jednog motociklista teže ozlijedili.



Bajkeri iz Čačka Milan Stefanović, Nebojša Cicvarić, Goran Milosavljević i Zoran Protić i njihov kolega iz Kosjerića Boban Čvaks, svi stari između 50 i 60 godina, brutalno su pretučeni na Baščaršiji nakon što su sa Pala, gdje su sudjelovali na “Motorijadi”, sišli na Baščaršiju da pojedu čuvene sarajevske ćevape.

– Najteže povređenom motociklisti Milanu Stefanoviću Stefu slomljena je vilica i nos, bio je sav u krvi, nismo mogli da mu zaustavimo krvarenje. Čak ni liječnici Hitne pomoći nisu u tome uspeli, jer je reč o čoveku koji ima dijabetis i visok tlak – ispričao je za agenciji Srna jedan od sudionika nemilog događaja.

– Otišli smo s najboljom namjerom i nismo ni slutili što će nam se dogoditi. U jednom trenutku primijetio sam da Milan Stefanović na sebi ima majicu sa grbom Srbije i kao da sam znao što slijedi rekao mu da jaknom prekrije majicu. On je to i učinio, ali već je bilo kasno.

Nedaleko do Begove džamije iz kafića je izašao jedan izuzetno visok čovjek i Stefanoviću je naredio da skine majicu. Milan ga je poslušao, a ubrzo se oko nas okupila skupina od tridesetak huligana koji su poderali Milanovu majicu i počeli nam psuju majku četničku uz prijetnje da će nas sve zaklati!

Tada mi je bilo jasno da se neće završiti samo na uvredama … Onda je počeo pravi horor jer su naočigled mnogo naroda koji se u tom trenutku nalazio na Baščaršiji počeli nas udaraju sa svih strana. Mislio sam da nećemo izvući žive glave – ispričao je za “Vijesti” Goran Milosavljević.

Htjeli su nas linčovati

Milosavljević kaže da je povrijeđene bajkere iz Srbije poslije batina u centru Sarajeva obišao predstavnik sarajevskog udruženja bajkera.

– On je izrazio žaljenje zbog incidenta i hvala mu na tome, ali moram istaknuti da to nije bio incident, već nevjerojatna mržnja i želja da nas linčuju samo zato što smo iz Srbije – rekao je Milosavljević.

Dodaje da je u ujednom trenutku vidio Stefanovića golog do pojasa.

– Ležao je na pločniku obliven krvlju i prva pomisao mi je bila da su ga zaklali! Kada sam se malo pribrao, iako sam i sam dobio mnogo udaraca u glavu, uhvatio sam Stefanovića za ruku i počeli smo bježati – objašnjava Milosavljević.

Očiglednu namjeru huligana da linčuju goste iz Srbije spriječio je dolazak policije i Hitne pomoći, a srpski bajkere je posebno pogodilo ponašanje Sarajlija.

– U jednom trenutku, tražeći bilo kakav spas od gomile koja nas je bjesomučno tukla, ušli smo u jednu zlataru, ali vlasnik nas je istjerao! Nikada neću zaboraviti ni ostale, od kojih jednu staricu koja nam je, kao i ostali huligani, psovala majku srpski i četničku! Jednostavno, ni sam ne znam kako smo preživjeli – ispričao je Milosavljević.

Policija prikrila događaj

Gosti kiz Srbije razočarani su odnosom sarajevske policije.

– Dok su nas osiguravali, čuo sam njihovog pretpostavljenog kako preko motorole naređuje policajcima da nas “isprate do Istočnog Sarajeva i da ne pišu nikakav izvještaj”! Eto, svi smo u podlivima, ali nas od fizičikog bola više boli ono što smo doživjeli od huligana, ali i od Sarajlija – napomenuo je je Milosavljević.

 

MP/Foto:vijeti.in


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

30 minuta prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

1 sat prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije