IZ HDZ-a NI RIJEČI: MOST-ovi ministri potvrdili gašenje Rafinerije u Sisku

Širi dalje

Ministar zaštite okoliša i energetike, Mostov Slaven Dobrović potvrdio je da će se ugasiti Rafinerija nafte u Sisku. Prvo je to jutros najavio Mostov Tomislav Panenić, bivši ministar gospodarstva.


Panenić je zatražio stanku na današnjoj sjednici Sabora kako bi upozorio na odnos INA-e i MOL-a. Izjavio je kako uznemiruju izjave čelnika Uprave MOL-a Zsolta Hernadija kako će MOL grupa slijediti svoj poslovni put s INA-om ili bez nje.

“Bez obzira kako mi trpjeli stanje, izgleda da je zatvaranje rafinerije u Sisku neminovno”, upozorio je Panenić, a prenio je i izjavu Hernadija koji je priznao da se loše upravljalo INA-om.

“Sada MOL pokušava do odluke Arbitražnog suda implementirati svoju strategiju rada što uključuje prestanak rada rafinerije u Sisku i maksimalno odugovlačenje modernizacije rafinerije u Rijeci. Bojim se da je to stvaranje pretpostavki da se na kraju zatvore i jedna i druga. Time bi se kontinentalni dio Hrvatske opskrbljivao u Budimpešti i Bratislavi, a naš mediteranski dio putem terminala u lukama. Stoga je jasno da MOL provodi politiku osiguranja statusa energetskog lidera u regiji”, naglasio je Panenić.

Aktualni ministar ministar zaštite i okoliša Slaven Dobrović potvrdio je pred Vladom za novinare najave Panenića o tome da će rafinerija u Sisku biti zatvorena, a dodao je i kako se razmišlja o gašenju rafinerije u Rijeci.

“Moramo shvatiti da je cijelo društvo u tranziciji. Idemo u postfoslino društvo, konzumacija derivata se smanjuje, neminovno dolazi do toga da se neki kapaciteti moraju ugasiti.

Druga je stvar što se ta tranzicija mora napraviti tako da se vodi računa o radnim mjestima”, kazao je Dobrović, dodajući da tu brigu mora voditi država.

Mostov Miro Bulj snažno se protivi gašenju rafinerije:

“Ja sam protiv zatvaranja rafinerije u Sisku i treba je obraniti. Ona je od nacionalnog interesa. Ako ugasimo rafineriju što ćemo biti samo tranzit nečijih interesa?”, kazao je Bulj novinarima u Saboru.

Zanimljivo je da cijeli dan nitko iz HDZ-a nije imao potrebu oglasiti se na temu gašenja Rafinerije u Sisku.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije