Kategorije HrvatskaNaslovna

KOLINDA U HERCEGOVINI: I u doba komunizma s mamom sam dolazila u Međugorje

Širi dalje

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je uoči Velike Gospe otišla na tri dana u privatni posjet Međugorju.



Za vrijeme posjete Predsjednica je dala intervju za Radio MIR Međugorje u kojem je posvjedočila da i ona, kao i milijuni drugih koji dolaze u Međugorje tamo osjeća, duhovnost ali i nazočnost svetosti.

 

”Razgovarala sam s mnogim ljudima, obišla sam komune i sve to na mene ostavlja duboki dojam i to je razlog zašto dolazim u Međugorje, u koje dolazim još od 80-ih godina kada sam došla prvi puta s mamom, ne sjećam se točno koje godine.

No, u svakom slučaju još od tog prvog puta kada sam tu osjetila tu duboku spiritualnost ovog mjesta, ali i zbog nazočnosti onoga u što vjerujemo, pojavljuje se ponekad i potreba doći ovdje napuniti to duhovno vrelo koje nas održava u tom pozitivnom i optimističnom okruženju i koji nam drži vjeru u sve ljude, u svoj narod i svoju domovinu, koja je meni neophodna da bih obnašala ovako odgovornu funkciju kao što je biti predsjednik države.

Znate da je ta odgovornost, i taj teret iznimno velik, ali isto tako i radost življenja i rada za svoju domovinu, a posebno onda kada to možemo raditi s tolikom ljubavlju i otvorenošću prema ljudima.”

Vaš dolazak u Hercegovinu mnogo znači Hrvatima u BiH, pa što bi ste im poručili? – upitala je novinarka Radija Mir. 

”Prije svega, hvala Hercegovini na ovako toplom dočeku. Gdje god dođemo, u koji god kutak uđemo, idemo nenajavljeno jer ovdje sam zapravo na nekakvom aktivnom odmoru, ipak susrećemo toliko ljudi koji mi prilazi, žele se fotografirati, daju mi ohrabrenje i na tome sam im zahvalna.

Zahvalna sam im na svoj potpori koju mi pružaju i mogu im jedino obećati da će za vrijeme cijelog mandata, kao i do sada voditi ta borba ta potpunu jednakopravnost Hrvata na prostorima BiH biti  jedan od temeljnih oslonaca moje vanjske politike kako ovdje na jugoistoku Europe, tako naravno i u razgovorima u Europskoj uniji, i u NATO-u i drugdje.

Cilj mi je zaštiti Hrvate ovdje neophodno je kako bi BiH dugoročno uopće i opstala kao država. Naravno želimo da i naši mladi ostanu ovdje a da bi se to dogodilo potrebno je osigurati ekonomske uvjete, i ne samo da im moramo pružiti priliku za stanovanje i posao već im moramo osigurati i te duhovne uvjete i vjeru u vlastitu državu i vlastite narode”, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović za Radio Mir Međugorje.

MP/Foto: Radio Mir Međugorje


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

10 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

10 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

10 sati prije