Ministar Matić: ‘Imam rješenje, ali neće me više vidjeti ni Knin, ni Okučani, ni branitelji!’

Širi dalje

”Od prvog dana imam rješenje, imam odgovor na sva njihova pitanjajer njihova pitanja nisu teška. Evo sada je dvjestoti, može biti i dvijetisućiti dan prosvjeda, ali radi se o isključivo o politizaciji!”



Ministar branitelja Predrag Matić je prije sjednice Vlade kazao da već šest mjeseci raspravlja o tome kako obilježiti  20. obljetnicu Oluje. Na novinarsko pitanje kako će se donijeti odluka ako su predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Zoran Milanović na suprotstavljenim stranama, Matić je kazao da će se glasati pa kako većina odluči. ”Ovo je demokratska država”, kazao je ministar.

Branitelji već 200 dana prosvjeduju u šatoru ispred Ministarstva branitelja u Savskoj traže njegovu smjenu.

”Od prvog dana, evo sada je dvjestoti, može biti i dvijetisućiti, imam rješenje, imam odgovor na sva njihova pitanja jer njihova pitanja nisu teška, ali radi se o politizaciji. Cilj su ova Vlada i premijer Milanović; to uopće nije pitanje prava”, kazao je Matić.

Rekao je da ima rješenje i za ustavni zakon kojim bi se objedinila sva braniteljska prava, koji oni tobože traže, ironično dodaje, kao što kaže da ima rješenje i za svoj status u Ministarstvu.

Ministar tvrdi da je njegova ruka ispružena i da im je on to rekao. Ali ipak nikako da se sjedne za stol.

”Gledajte, oni prosvjeduju dva metra od Ministarstva, a imamo moj ured, koji je dosta velik, imamo dvoranu za sastanke, koja je dosta velika, imamo čak i šator i možemo se naći ako hoćemo”, oštar  je ministar, dodajući da je teško razgovarati s nekim tko vas ili ignorira ili vrijeđa.

Problem branitelja je  što žele razgovarati s premijerom Milanovićem, a ne s ministrom Matićem.

”Moramo se samo malo vratiti u povijest, prije tri-četiri godine, kada je s njima poželio razgovarati tadašnji ministar Petar Čobanković. Onda ništa nisu pitali, nego su trčali prema Iloku da se s njim sastanu plašeći se da se možda automobil ne bi pokvario pa da se ministar ne bi naljutio ako ne dođu na sastanak. S kime bi oni sada razgovarali?

Imaju svoga resornoga ministra i ministarstvo, voljeli oni njega ili ne. Kao što sam rekao, imam rješenje i za svoj status i mogu im otkriti tajnu. Nakon izbora sigurno više neću biti ministar i sigurno me više nikad neće vidjeti ni Okučani ni Knin ni Vukovar ni branitelji ni nitko. Evo, to im je moje obećanje, a do tada moraju živjeti u skladu s hrvatskim zakonima”, kazao je Matić.

M. Maković/Foto:Screenshot hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

44 minute prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije

Lijepa naša u Beogradu. Veočić dobio Srbina 5:0 i osvojio europsko zlato

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić u Beogradu je osvojio je naslov europskog prvaka u kategoriji do…

3 sata prije