POTRČKO VESNE PUSIĆ: Jozo Radoš je Hrvat iz Tomislavgrada, ali ozbiljno je zastranio

Širi dalje

Radoš je izabran da zastupa hrvatske interese u EU parlamentu, a on se prometnuo u zastupnika interesa “zemalja Regiona” i Zapadnog Balkana.



Jozo Radoš, zastupnik HNS-a u Europskom parlamentu na okruglom stolu o Zapadnom Balkanu održanom protekli vikend u Bruxellesu predstavio je novu liberalnu politiku o EU perspektivi Zapadnog Balkana koju je predložio Klubu zastupnika europskih liberala i demokrata (Alliance of Liberals and Democrats for Europe – ALDE).

Predstavljena politika upozorava da procesu proširenja Unije treba dati novi zamah zemaljama Zapadnog Balkana jer bi otezanje moglo dovesti do pada potpore građana članstvu u EU. Radoš ističe važnost integralnog pristupa EU prema Zapadnom Balkanu kao cjelini:

“Imajući u vidu snažnu međuovisnost zemalja Zapadnog Balkana, predlažem imenovanje posebnog izaslanika EU za Zapadni Balkan kao rješenje za bolju koordinaciju među zemljama regije i brže ispunjavanje kriterija za članstvo”, naglasio je Radoš.

Pregledali smo dvadesetak objava euro zastupnika Joze Radoša na njegovoj službenoj stranci  jozorados.com.hr i ostali zatečeni. Sve što Jozo Radoš radi, predlaže i zagovara vezano je za “Zapadni Balkan” i Region.

Riječ Hrvatska, država Hrvatska, hrvatski nacionalni interesi, Jozo Radoš ne spominje. Na njegovoj stranici dominira naslov “Zapadni Balkan u EU”.

Ljudi koji poznaju Jozu Radoša, njegovo porijeklo i ishodište, ne mogu se načuditi njegovim stavovima i politikom koju zagovara u EU parlamentu. No, kad se zna da je Radoš član Predsjedništva Hrvatska narodne stranke (V. Pusić: HNS je najhrvatskija stanka u  u Hrvatskoj), da mu je šefica Vesna Pusić, koja funkcionira kao ministrica Regiona i zagovaratelj Zapadnog Balkana, ne treba nas ništa čuditi.

 

 

U vrijeme kad predsjednica Kolinda Grabar Kitarović hrvatsku vanjsku politiku otvoreno okreće prema srednjoj Europi i zemljama Višegradske skupine – Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska – Jozo Radoš ostaje na Balkanu, doduše Zapadnom Balkanu, i promiče interese zemalja Regiona.

Zagovara i afirmira stavove Vesne Pusić koju u europskim diplomatskim krugovima većina diplomata doživljava kao “ministricu Regiona” i zagovarateljicu zemalja Zapadnog Balkana”

Slično je i na Facebook stranici Joze Radoša. Interesi Zapadnog Balkana i “zemalja regije” su jedno čime se zastupnik HNS-a u Europskom parlamentu bavi.

Ima, doduše, i jedna mala razlika. Na Facebook je stavio i nekoliko slika s predizborog skupa HNS-a na kojima dominiraju hrvatska zastave. Riječ o predizbornom skupu HNS u zagrebačkom Hypo centru, na kojem se Vesna Pusić pohvalila da je HNS je najhrvatskija stranka. 

Istina, njena stranka zove Hrvatska i Narodna, ali niti je hrvatska niti je narodna. Niti je je Jozo Radoš zastupnik hrvatskih interesa u Europskom parlamentu. Otvorite njegovu stranicu i sami ćete se uvjeriti.

Na njegov “Zapadni Balkan u EU” mi smo lupili pečat “OTKAZANO!

M. Marković/foto:Facebook J. Radoš

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Tužan prizor omiljenog mjesta bogatih. Hotel je ostao bez glavne atrakcije

Na jednoj od slikovitih serpentina koje se uspinju prema Furkapassu, alpskom prijevoju u južnoj Švicarskoj, na nadmorskoj…

50 minuta prije

HDZ nastavlja provocirati Milanovića: Vrhovni šarlatan bezočno laže!

HDZ nastavlja s provociranjem predsjednika RH Zorana Milanovića na Facebooku, na što on ne reagira…

1 sat prije

Javio se Pupovac: Neću dopustiti da nas ponižavaju

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da pri formiranju vlade i parlamentarne većine neće dopustiti…

2 sata prije