Predsjednica još uvijek najpopularnija, o Boži Petrovu dobro misli 42 posto birača

Širi dalje

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i dalje uživa veliku potporu, točnije građani o njoj imaju pozitivan dojam uz jedan ali.  Dnevnik Nove TV u CROBAROMETRU donosi ipak, jedan po nju zabrinjavajući trend.



Rad predsjednice Kolinde Grabar Kitarović podržava 52 % ispitanika, ali taj broj već treći mjesec opada i ona je u tom razdoblju izgubila 12 postotnih poena potpore građana. Istodobno, već treći mjesec raste broj građana koji ne odobravaju njezin rad i trenutačno je njih 37 %.

Uz predsjednicu su i dalje birači HDZ-a i to s više od 90 %, a njezina popularnost, iako velika, daleko je ispod popularnosti koju su imali njezini prethodnici.

Donosimo dojam građana o najvažnijim političarima na vlasti i u oporbi koji sudjeluju u odlučivanju te donošenju političkih odluka.

Predsjednica je i dalje na prvom mjestu i o njoj pozitivan dojam ima 60 % birača, ali bilježi i tu blagi pad popularnosti u odnosu na mjesec prije kada ju je podupiralo 65 % birača. Negativan dojam o njoj ima 32 % birača.

Premijer Tihomir Orešković pak ima i dalje uz sebe 59 % birača koji o njemu imaju pozitivno mišljenje, a njih 26 % o njemu misli negativno.

Dvije ključne osobe vodećih stranaka ne stoje po pitanju dojma među biračima dobro. O Tomislavu Karamarku pozitivan dojam ima 22 % birača, a negativan 69 %. O Zoranu Milanoviću pozitivan dojam ima 31 % birača, a negativan njih 60 %.

Božo Petrov, koalicijski partner Domoljubne koalicije ima 42 % birača koji o njemu imaju pozitivno mišljenje, a njih 45 % o njemu ima negativan dojam.

U ožujku su tri institucije također slabije ocijenjene od strane građana. Predsjednica tako dobiva 3,10 i to je treći mjesec da joj potpora pada. Banski dvori su sada ocijenjeni s 2,42 i također su pali. Još su u veljači imali ocjenu 3.

Hrvatski sabor već tradicionalno je najlošije ocijenjen među građanima pa ožujak završava s ocjenom 2,11.

IZVOR:Dnevnik.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

8 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

14 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

15 sati prije