Škare Ožbolt: Netko moćan je nazvao Ostojića i zapovjedio povlačenje tablica

Širi dalje

“U slučaju Bandić moj zaključak je da je pravna sigurnost u zemlji na klimavim nogama. Milan Bandić se, po odluci Županijskog suda, opet može vratiti u Remetinec”, rekla je Vesna Škare Ožbolt za N1 televiziju.


Na upit sliči li sve ovo što se događa u Zagrebu na svojevrsnu političku i pravnu smijuriju, odgovara:

“Jako me začudilo da je Županijski sud odgodio odluku jer Ustavni sud nije sud i nije imao razloga za odgodu. Svi su se pogubili oko slučaja Bandić. Izborna je godina, u strahu su velike oči. Prisutna je paraliza političkog života, nastala je totalna paraliza sustava – Vlada umjesto da zabija golove, ona se bavi reorganizacijom i zakočila je sustav”.

Slučaj Glavaš ubrzao odluku o Bandiću

“Ustavni sud nema zakonski okvir i obavezu u kojem roku moraju donijeti odluku. Možda je slučaj Glavaš ubrzao odluku o Bandiću, ali nema zakonske odredbe o rokovima i to treba propisati. Ustavni sud je prezatrpan predmetima, jer uživa najviši stupanj povjerenja u Hrvatskoj”, odgovara na upit zašto smo u slučaju Glavaš ustavnu odluku čekali četiri godine.

O slučaju outsourcinga, kazala je da Vlada nema čvrstinu u odlukama i snagu da odluke za koje misli da su dobre i provede.

“To je problem u masu slučajeva. Nažalost, Vlada će završiti mandat tako da će ostati u sjećanju kao Vlada koja je predlagala pa povlačila svoje poteze”, kaže Škare Ožbolt.

Kaže da je, u slučaju registarskih tablica, netko vjerojatno nazvao ministra i zatražio od njega povlačenje.

“U ovoj zemlji, kada je riječ o strankama, dolazimo do toga tko više štiti nacionalne interese, a tko manje. Grb na tablicama je iz pozicije HDZ-a nacionalni interes, a iz pozicije SDP-a nije. Pitali su me jednom je li Hrvatska politički zatucana, danas bih se složila s tom tezom”, kazala je.

Prava branitelja treba čvršće regulirati

Govoreći o ustavnom zakonu o braniteljima, kaže da je prijedlog imao za cilj potaknuti Vladu da donese svoj prijedlog zakona.

“Trebalo bi dovesti u red sadašnji zakon – ne povećati prava, već ih malo čvršće regulirati. Mislim da nitko ne želi mijenjati zakon na štetu branitelja. U ovoj zemlji nitko tko vodi računa o gospodarstvu ne može predlagati da se milijarde izdvajaju za neka nova prava, ali je potrebno usavršavati ovako osjetljive zakone”, kazala je.

Komentirala je i najavljeni mimohod u Zagrebu i Kninu.

“Predsjednica ima svoj način razmišljanja, mora biti predsjednica svih građana i mislim da je njena odluka apsolutno dobra i dobro je da su se konačno usuglasili Milanović i predsjednica. Ovakve stvari su dobre, bez obzira na to što govorimo o izbornoj godini”, kaže Škare Ožbolt.

Za kraj je komentirala najavu Josipovića da osniva stranku:

“Postavlja se pitanje je li više mogao napraviti dok je bio predsjednik i to će ga pitanje uvijek pratiti”, zaključila je.


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

1 sekunda prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

1 sat prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

3 sata prije