U krvavom pohodu ubio najmanje 19 ljudi: ”Želim se riješiti svih hendikepiranih na svijetu”

Širi dalje

U utorak oko 2:30 sati po lokalnom vremenu u napadu u Japanu ubijeno je 19 ljudi, a 20 ih je ozlijeđeno.



Napadač koji je navodno star između 20 i 30 godina je uhićen nakon što se sam predao policiji pola sata nakon napada.

BBC prenosi da se napadač sam odvezao do Tskui policijske stanice, gdje se predao, a u njegovom automobilu pronađena je torba puna noževa i jasno vidljivi tragovi krvi. Policiji je priznao: “Ja sam to učinio”.

Napad se dogodio u japanskom gradu Sagamihara, zapadno od Tokija. Japanska policija je izvijestila da je uhvatila napadača koji je prije radio u toj bolnici te je priznao zločin. Japanska televizija NHK piše da napadač ima 26-godina te je u trenutku uhićenja u rukama držao nož, a imao je i torbu punu noževa i oštrih predmeta, javlja BBC.

Policija je izvijestila da im je mladić kazao da je bivši zaposlenik bolnice. Reuters piše da je mladić nakon napada došao u policijsku stanicu i kazao: “Ja sam to učinio. Asahi Shimbun izvještava da je napadač rekao policajcima i da se želi “riješiti svih osoba s posebnim potrebama u svijetu”, piše Reuters.

Lokalna policija je u izvještaju navela da je ubojica još u veljači ove godine napisao pismo političarima, u kojem je zaprijetio da će ubiti stotine osoba s mentalnim poteškoćama i invaliditetom te je zbog toga zadržan u pritvoru dva tjedna.

Inače, ova klinika za osobe sa invaliditetom i mentalnim poteškoćama ima 160 rezidenata, koji žive u odvojenim paviljonima za muškarce i žene – a u vrijeme napada, osmero zaposlenih se nalazilo u zgradi.

Dužnosnici su opovrgnuli bilo kakve navode o terorizmu, ističući da su ovakvi napadi u Japanu izuzetno rijetki. Potvrdili su  smrt 15 ljudi dok je četvero u stanju “srčanog zastoja”.

MAXPORTAL/Foto:Reuters

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

15 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

18 sati prije