Veterani gardijskih postrojba: “Ne mijenjate hrvatski grb na registarskim pločicama!”

Širi dalje

Zbor udruga vaterana hrvatskih gardijskih postrojba oglasio se priopćenjem kojim prosvjeduje protiv najvljenih promjena znakovlja na registarskim pločicama. Negoduju što ministar policije Ranko Ostojić hrvatskih grb mijenja stiliziranim kockicama:



“Ovih dana svjedočimo još jednome apsurdu vladajuće elite. Naime, Ranko Ostojić odlučio je maknuti hrvatski grb s registarskih pločica s opravdanjem da je zastario i da je staromodan. S ovakvim opravdanjem možemo očekivati da sutra netko odluči modernizirati hrvatski grb, himnu i zastavu i promijeniti naziv države jer su zastarjeli.

Nedugo smo imali priliku pročitati da Vlada na svojim Facebook službenim stranicama ima stiliziranu verziju hrvatskog grba, iako u članku 4. Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske jasno stoji da se u grbu i na zastavi Republike Hrvatske ne može se ništa mijenjati. Apsolutno je nerazumljivo zašto vladajuća elita povlači ovakve poteze te koja je njihova svrha i smisao.

Nedavno je jedan od kulturnih instrumenata vladajuće elite istaknuo kako je njegov rad usmjeren prema razgradnji nacionalnih identiteta koji su konstruirani u proteklih dvadeset godina. Postavlja pitanje je li to možda svrha i smisao cijele vladajuće elite te koji su slijedeći koraci koje planiraju povući u tome smjeru. Također, ovakvi potezi Vlade usmjereni su ka skretanju s važnijih problema koji opterećuju hrvatske građane.

Hrvatski branitelji su se borili za izgradnju nacionalnog identiteta Hrvata, za hrvatski grb i hrvatsku zastavu i zato nas ovakvi potezi vladajućih posebno uznemiruju i zabrinjavaju. Nažalost, i 20 godina poslije rata doživljavamo udare na vrijednosti za koje smo se borili. Doživljavamo da nam mladi odlaze u inozemstvo, da radnici ostaju bez posla, da je svakim danom sve veći broj ljudi pod blokadom.  I onda kada se  pobunimo protiv toga, vladajuća elita svim silama preko pojedinih neobjektivnih medija pokušava plasirati sliku kako su za sve to odgovorni hrvatski ratni vojni invalidi i njihova primanja, a nisu odgovorni, nesposobni i korumpirani političari.

Bez obzira na sve PR službe i medije koji su u službi vladajućih, hrvatski branitelji svakog dana dobivaju sve veću podršku obespravljenih sugrađana koji žele živjeti od svoga rada u svojoj državi. Sugrađana koji žele političare koji se ne srame hrvatskog grba, političare domoljube koji će raditi i služiti u interesu hrvatskog naroda i hrvatskih nacionalnih interesa.

Na skupu zajedništva 2. svibnja 2015. godine hrvatski branitelji i obespravljeni hrvatski narod dignut će svoj glas protiv korumpiranih političara koji su ovaj narod doveli na rub siromaštva, protiv političara koji ne drže do temeljnih nacionalnih vrijednosti i digniteta Domovinskoga rata”, kažu u priopćenju veterani gardijskih brigada koje potpisuje predsjednik Dražimir Jukić.

D. L. /Maxportal


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Vesna Pusić: DP je sigurnosno opasan za Hrvatsku. Milanović mora reagirati!

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirale je pregovore nakon izbora. Tvrdi da je domaća…

8 sati prije

Plenković: Načelno imamo 83 ruke, a Nina je suho zlato. Bit će u idućoj Vladi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a…

12 sati prije

Ministrica o uhićenju pomoćnika: Spriječili smo pokušaj prevare od 3.2 mil. eura

Nakon nove akcije EPPO-a u kojoj su uhićeni bivši pomoćnik ministrice, bivši dekan i bivši profesor…

14 sati prije