Kategorije Naslovna

VIDEO Napeto u Srbu: Pravaši i general Glasnović blokirali s cestu, specijalci na nogama

Širi dalje

Srpsko narodno vijeće (SNV) i Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABH) u Srbu danas obilježavaju 75. obljetnicu dana koji zovu antifašistički ustanak.



Većina Hrvata taj dana smatra danom velikih zločina koje su nad nedužnim Hrvatima tog kraja počini Srbi, četnici, komunisti i talijanski fašisti.

Proslavu “četničkog derneka” kojim se veliča i slavi zločin, pokušavaju spriječiti članovi Autohtone hrvatske stranke prava predsjednik na čijem je čelu Dražen Keleminec, a u Srbu je i saborski zastupnik, general Hrvatske vojske Željko Glasnović.

Kelemincu prijeti uhićenje jer mu je sud zabranio da šest mjeseci dolazi u Srb nakon što je, zajedno s još nekoliko osoba, u podnožju spomenika držao šator od 8. do 17. srpnja. Oni su tako željeli onemogućiti današnju proslavu, no šator je uklonjen.

Policija od jutra stražari u Srbu te zaustavlja svaki automobil koji dolazi i preventivno ga pregledava da netko ne bi unio opasan predmet-

Prosvjednici su se okupili uz spomenik pa ih je policija pomaknula i ogradila. Nakratko su blokirali promet kako bi izmolili Oče naš.

Među okupljenim ‘autohtonim pravašima’ nalazi se i čelnik te stranke Dražen Keleminec, kojemu je sud zabranio dolazak u Srb na šest mjeseci te bi zbog kršenja te zabrane trebao biti uhićen. Pravaši antifašistički ustanak u Srbu nazivaju četničkim zločinom te se već godinama okupljaju i prosvjeduju u tom mjestu, no policija svake godine sprečava eskalaciju u fizičko nasilje.

Keleminec je i sam izjavio kako očekuje da će biti uhićen.

Jedna skupina prosvjednika je u Srbu, a policija je propustila drugu skupinu koja dolazi u tri autobusa i nekoliko desetaka automobila.

 

https://twitter.com/tkosor/status/758228797455994884

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije